Mijn zoekcriteria

AanbodPlaats
Prijs vanaf:
Prijs tot:
 
 
Of zoek op adres:
 
Nordiawerf 2, Aalsmeer
Nordiawerf 2
1431 CK AALSMEER
€2.500.000,- kosten koper
deel dit project

***SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW*** Op zoek naar de ultieme woonbeleving? Dit exclusieve penthouse in het centrum van Aalsmeer krijgt van ons een 10 als het gaat om ligging, comfort en woonplezier. Het uitzonderlijk ruime appartement heeft zo’n 318 m² aan woonoppervlakte en elke vierkante meter hiervan is met de hoogste mogelijke zorg en kwaliteit afgewerkt. […]

***SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Op zoek naar de ultieme woonbeleving?

Dit exclusieve penthouse in het centrum van Aalsmeer krijgt van ons een 10 als het gaat om ligging, comfort en woonplezier. Het uitzonderlijk ruime appartement heeft zo’n 318 m² aan woonoppervlakte en elke vierkante meter hiervan is met de hoogste mogelijke zorg en kwaliteit afgewerkt. Kenmerkend en stijlvol tegelijk zijn de grote raampartijen in de woonkamer die een spectaculair uitzicht bieden over de Ringvaart, waar gedurende de dag diverse soorten boten voorbij komen varen. Uiteraard beschikt het penthouse zelf ook over een ligplaats met eigen botenhuis, vanwaar u binnen een mum van tijd naar de Westeinderplassen of Amsterdam kunt varen. Op de begane grond beschikt de woning verder over 2 eigen parkeerplaatsen voor de deur, een grote garage en een eigen opgang met lift. Het penthouse zelf is gelegen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw en is uitgerust met onder meer 5 kamers, 3 badkamers, 2 dakterrassen en een riant balkon aan de waterzijde.

Het luxe appartement is gelegen op de voormalige scheepswerf Van Dam-Nordia, op een prachtige locatie pal aan de Ringvaart. Hier is in 2018 een kleinschalig en exclusief wooncomplex gerealiseerd met 3 markante gebouwen, ieder bestaande uit 2 appartementen. Op het terrein, dat wordt afgesloten door water en een grote elektrische poort, zijn meerdere gemeenschappelijke tuinen aangelegd die bijdragen aan de groene en natuurlijke woonbeleving. Direct achter het terrein, bij de Dorpskerk, bevindt zich een kleinschalig park dat zich uitermate goed leent voor een blokje om in de avond of het uitlaten van de hond.

Dit alles is gelegen midden in het centrum van Aalsmeer op loopafstand van alle wenselijke voorzieningen zoals winkels, supermarkten, restaurants en cafés.

Bent u benieuwd naar wat deze woning nog meer te bieden heeft? Lees dan de uitgebreide omschrijving hieronder of plan gerust een afspraak voor bezichtiging met ons in.

Vanwege het corona virus bezichtigen wij met maximaal 2 personen. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor een virtuele bezichtiging.

Indeling

Begane grond:
Nadat u de auto hebt geparkeerd op één van de 2 parkeerplaatsen voor de deur ( er zijn ook nog bezoekersplekken op het terrein) loopt u langs de gemeenschappelijke tuin door naar uw eigen entree. In de hal bevindt zich meer dan voldoende ruimte voor de garderobe en tevens een praktische kast onder de trap. Via een deur binnendoor is de garage van bijna 50 m² bereikbaar, welke beschikt over een brede, elektrische segmentdeur en vloerverwarming. Via de fraai afgewerkte trap met bordes óf de lift in de hal bereikt men de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Bovengekomen op de royale overloop merkt u meteen; dit huis heeft ruimte. Doordat een deel van de overloop oorspronkelijk was ontworpen als extra kamer, biedt het nu de ruimte om eventueel ingericht te worden als kantoor, hobbyruimte of gewoon als chique opgang zoals de huidige eigenaar heeft gedaan. De overloop staat in open verbinding met de gang die toegang biedt tot het dakterras, een apart toilet, 2 slaapkamers met badkamer, de bijkeuken en de woonkamer/keuken.

Dakterras:
Het dakterras van zo’n 65 m² bevindt zich aan de voorzijde van het gebouw en is gesitueerd op het zuidoosten. Het terras is keurig betegeld en onderhoudsvrij aangelegd.

Hoofdslaapkamer:
Een ruime en uiterst comfortabel ingerichte slaapkamer met openslaande deuren naar het balkon, eigen badkamer en custom-made inloopkast voorzien handige opbergsystemen. De badkamer is stijlvol ingericht met onder andere een grote regendouche, een losstaand bad, toilet en 2 wastafels. Koude voeten zal men hier niet krijgen; net als de rest van het appartement is de badkamer voorzien van vloerverwarming.

Slaapkamer 2:
Ook deze ruime slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer. De badkamer is voorzien een regendouche, wastafel en een toilet.

Bijkeuken:
Op de gang bevindt zich tevens een multifunctionele bijkeuken. Zo zijn de wasmachine en droger hier op stahoogte opgesteld, is er een pantry, c.v.-ketel en zijn er veel ingebouwde kasten, waaronder een wijnbewaarkast.

Woonkamer en keuken:
Tot slot vindt men op deze verdieping een royale woonkamer met open keuken aan de achterzijde. De grote raampartijen, de hoge nok en het vrije uitzicht over de Ringvaart geven de woonkamer een stijlvol en open karakter, waardoor het er fijn en ruimtelijk aanvoelt. De sfeer in de kamer wordt verzorgd door de warme vloer in visgraat-verband, dimbare lichtspots, de (elektrisch bedienbare) gashaard en de zwarte tinten van de deuren, kozijnen en de keuken. Zo is de verhouding tussen ruimte en sfeer perfect in balans.

De moderne keuken is voorzien van een kook-/spoeleiland en is uitgerust met alle wensbare voorzieningen, zoals een inductiekookplaat met Bora-afzuigsysteem, een vaatwasser, 2 ovens en een koel-, vries- en wijnklimaatkast. De keuken is strak afgewerkt met een fraai keramiek aanrechtblad en enkel greeploze kastjes.

Balkon:
Zowel de vanuit de keuken als de woonkamer is er toegang tot het balkon, die in een L-vorm om het appartement heen loopt. Met name met het openzetten van de grote schuifpuien in de woonkamer kan het balkon echt als verlengstuk van de woning dienen. En met de ligging op zowel het zuidwesten als het noordwesten kan men hier van ’s middags tot diep in de avond van de zon genieten. Genoeg zon gehad? Binnen één druk op de knop zit u zo in de schaduw onder de buitenzonwering.

Tweede verdieping:
Boven bevindt zich een derde kamer bestaande uit een slaapgedeelte, badkamer met wastafel en regendouche, apart toilet, pantry met koelkast en spoelbak en een zithoek. Het is eventueel mogelijk om hier iemand zelfstandig te laten wonen. Een schuifpui biedt toegang tot het dakterras van bijna 24 m² gelegen op het zonnige zuidwesten. Aan de achterzijde, grenzend aan de vide van de woonkamer, bevindt zich een ruime kantoorkamer welke voorzien is van een dakraam.

Boothuis:
Buiten op het afgesloten terrein bevindt zich een gemeenschappelijk botenhuis, waarvan de achterste ligplaats bij dit appartement hoort. De ligplaats biedt ruimte voor een boot van circa 8 meter lang en is voorzien van een bootlift met een draagvermogen van 2.500 kg.

Locatie:
Het appartement is gelegen in het centrum van Aalsmeer aan het einde van een rustige, doodlopende straat. Hier bevinden zich meerdere openbare parkeerplaatsen. Alle wenselijke voorzieningen zoals winkels, supermarkten en horecagelegenheden liggen op loopafstand.

Aalsmeer zelf is gunstig gelegen in de Randstad. Met ruim 30.000 inwoners in de gemeente bestaande uit de woonkernen Aalsmeer en Kudelstaart, een rijk verenigingsleven en het prachtige natuur- en recreatiegebied de Westeinderplassen is Aalsmeer een uitermate fijn dorp om te wonen. Uitvalswegen zijn altijd dichtbij en Luchthaven Schiphol is binnen een kwartier met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de auto is het centrum van Amsterdam in 20 minuten bereikbaar en Haarlem of de kust liggen eveneens op korte afstand. Binnen de gemeentegrenzen zijn alle denkbare winkels, havens en horecagelegenheden aanwezig. Voor het ‘funshoppen’ zijn het Stadshart Amstelveen en Hoofddorp de meest nabijgelegen kernen.

Verder goed om te weten:
– Energiezuinig wooncomplex met zonnepanelen op het gehele dakvlak aan de zuidwestkant;
– Het terrein is beveiligd met camerabewaking, binnen is de woning voorzien van een alarminstallatie;
– Door het gehele appartement ligt een keramische parketvloer in visgraatverband voorzien van vloerverwarming;
– Alle vertrekken in de woning hebben een eigen thermostaat en kunnen apart in temperatuur geregeld worden;
– De 3 dakramen zijn elektrisch bedienbaar en gaan automatisch dicht bij regen;
– Door de hele woning zijn inbouwspots met LED-verlichting aangebracht;
– Het appartement is voorzien van een waterontharder en hydrofoor;
– Alle binnendeuren zijn plafondhoog aangebracht, hebben onzichtbare scharnieren en automatische afsluiting.

‘’Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.’’

++++++++++

Looking for the ultimate home?

This exclusive penthouse in downtown Aalsmeer deserves perfect marks in terms of location, comfort and quality. This exceptionally spacious apartment spans approximately 318 sqm of floorspace and every square meter is finished to the same premium standard. Characteristic and elegant are the large windows in the living room, which offer a spectacular view of the water of Ringvaart, where all kinds of boats pass by throughout the day. Of course, the penthouse itself also includes a covered berth for a boat, with direct access to the waterway connecting to Westeinderplassen lakes or Amsterdam. The property also includes two parking spaces out front of the building, a large garage and a private entrance with an elevator. The penthouse is on the first and the second floors of the building, and includes 5 rooms, 3 bathrooms, 2 roof decks and a large waterfront balcony.

The luxury apartment is situated in the former Van Dam-Nordia shipyard, in a stunning location directly on the Ringvaart waterway. The small-scale and exclusive residential complex was developed in 2018 and is comprised of 3 prominent buildings with 2 apartments each. On the grounds, enclosed by water and a large automatic entry gate, are multiple communal gardens that contribute to the leafy, natural setting. Directly behind the grounds, by the Dorpskerk church, is a small park that is ideal for an evening stroll or for walking the dog.

All this in downtown Aalsmeer, within walking distance of all necessary amenities such as shops, supermarkets, restaurants and cafes.

Ground floor:
After parking the car on one of the two parking spaces out front of the building (there are additional visitor spots on the grounds), the large communal garden leads through to the private entrance. The hall has ample room for a coat area and includes a practical stair closet. A door opens to the nearly 50 sqm garage, with a wide, sectional automatic garage door and underfloor heating. The beautifully finished stairs with a double landing or the elevator will take you to the first floor.

First floor:
As you reach the large landing, it is immediately clear that this home has a lot of space. Because a part of the landing was originally designed as an extra room, it is now sufficiently roomy to create an office, hobby space or just maintain it as a sophisticated reception space as the current owners have done. The landing opens directly to the hall which accesses the roof deck, a separate restroom, 2 bedrooms with a bathroom, the pantry and the living room/kitchen.

Roof deck:
The ca. 65 sqm roof deck is at the front of the building and faces southeast. The terrace is paved and maintenance-free.

Main bedroom:
A spacious and exceptionally comfortable bedroom with French doors to the balcony, a private bathroom and custom-made walk-in closet with convenient wardrobe systems. The elegant bathroom includes a large rain shower, a stand-alone bathtub, toilet and 2 sinks. Cold feet are a thing of the past; just like the rest of the apartment the bathroom is fitted with underfloor heating.

Bedroom 2:
This spacious bedroom also has a private bathroom, which is fitted with a rain shower, sink and a toilet.

Pantry:
Off the hall is a multi-functional pantry. With a raised laundry station, a pantry, the central heating unit and multiple fitted wardrobes and a wine storage closet.

Living room and kitchen:
Finally, this level accommodates an expansive living room with an open-plan kitchen at the rear. Its large windows, tall roof ridge and uninterrupted views of Ringvaart lend the living room a sense of elegance and transparency, a comfortable, bright and airy space. The living room’s character is derived from the warm herringbone flooring. dimmable recessed lights, remote-controlled gas fireplace and the black hues of the doors, window frames and the kitchen. Space and atmosphere in perfect balance.

The contemporary kitchen is fitted with a chef’s island and a full range of appliances, including an induction cooker with a Bora extraction system, dishwasher, 2 ovens, a refrigerator, freezer and a wine climatizer. The sleek kitchen features a ceramique countertop and handle-free cabinets.

Balcony:
The kitchen and the living room both access the balcony, which wraps around the apartment in an L-shape. By opening the large sliding doors in the living room, the balcony becomes a genuine extension of the living space. The balcony’s southwest and northwest orientation makes it the ideal space to enjoy the sunshine from the afternoon until the late evening. Looking for some shade? Just press a button to open the awning.

Second floor:
Upstairs is a third space, with a bedroom area, bathroom with a sink and rain shower, separate toilet, pantry with a refrigerator and sink and a sitting area. This level can serve as an independent unit. Sliding doors open to the nearly 24 sqm roof deck which faces the sunny southwest. At the rear, connecting to the living room’s open gallery, is a large study with a roof window.

Boathouse:
Outside, on the enclosed grounds, is a communal boathouse, where the rear dock belongs to this apartment. This dock can accommodate an 8-meter boat and is equipped with a boat lift with a total lift capacity of 2,500 kg.

Location:
The apartment is in downtown Aalsmeer at the end of a quiet cul-de-sac with several public parking spaces. All necessary amenities, such as shops, supermarkets, eateries and cafes, are within walking distance.

Aalsmeer itself is in a favorable location in the Randstad metropolitan area. With a population of over 30,000, the municipality is comprised of the residential hubs of Aalsmeer and Kudelstaart, a close-knit community. Nearby natural and recreation area Westeinderplassen lake district, Aalsmeer a fabulous place to call home. With easy access to main roads, Schiphol Airport is less than a fifteen-minute commute away by public transportation. By car, Amsterdam’s city center is just 20 minutes away, and Haarlem and the coast are also close-by. For a day’s ‘funshopping’, Amstelveen’s Stadshart and Hoofddorp are the nearest options.

Good to know:
– Energy efficient residential complex with solar panels covering the entire southwestern roof;
– Camera surveillance of the. grounds, the apartment itself is fitted with an alarm system;
– Ceramic herringbone parquet flooring with underfloor heating throughout the apartment;
– All rooms have an individual thermostat, temperature can be regulated individually for each room;
– The 3 roof windows are remote controlled and close automatically

Wonen details

Bestemming Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Permanente bewoning Ja
Recreatiewoning Nee
Maten en ligging Liggingen Aan vaarwater
Inhoud 1260 m³
Gebruiksoppervlakte woonfunctie 318 m²
Gebruiksoppervlakte overige functies 48 m²
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand 144 m²
Bouwjaar Jaar omschrijving 2019
In aanbouw Nee
Onderhoud Binnen Uitstekend
Buiten Uitstekend
Diversen Bijzonderheden Toegankelijk voor gehandicapten
Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Dak Zadeldak
Keurmerken Keurmerk Politiekeurmerk
Huisgarantie
Energielabel Energieklasse A
Einddatum 2028-10-01
Installatie Soorten warm water C.v.-ketel
Voorzieningen wonen Voorziening Buitenzonwering
Mechanische ventilatie
Tv kabel
Schuifpui
Alarminstallatie
Lift
Tuin Tuintypen Zonneterras
Kwaliteit Verzorgd
Garage Soorten Inpandig
Voorzieningen Met elektrische deur
Capaciteit 1
Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Totaal aantal garages 1
Parkeren Faciliteiten Faciliteit: Openbaar parkeren

Appartement

Soort appartement   Penthouse
Kenmerk appartement   Dubbel bovenhuis
Kwaliteit appartement   Luxe
Open portiek   Nee
Aantal woonlagen   2
VVE checklist aanwezig   Ja
VVE kenmerken Inschrijving kv k Ja
Vergadering v v e Ja
Periodieke bijdrage Ja
Reservefonds Ja
Onderhoudsverwachting Ja
Opstalverzekering Ja
Bijdrage v v e 590.0

Verdiepingen

Aantal   2
Aantal kamers   6
Aantal slaap kamers   3

Woonlagen

Begane grond of flat Verdieping nr 0, Begane grond
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 2
Woonkamer Oppervlakte: 85 m²
Trap: Nee
Keuken Open keuken
Woonkeuken
Inbouwapparatuur
Badkamer Voorzieningen: Toilet
Wastafel
Wastafelmeubel
Inloopdouche
Vloerverwarming
Overige ruimten Hal
Verdieping Verdieping nr 1e
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamers 1
Keuken Open keuken
Badkamer Douche
Wastafel
Overige ruimten Dakterras
Ligging Zuidwest