Mijn zoekcriteria

AanbodWoningtype
Plaats
Prijs vanaf:
Prijs tot:
Zoek op adres:
 
Amsteldijk Noord 150, Amstelveen
Amsteldijk Noord 150
1183 TK AMSTELVEEN
€1.825.000,- kosten koper
deel dit project

AMSTELDIJK NOORD 150 Wonen aan de Amstel, wie wil dat nou niet? Prachtig ruime twee-onder-één kap woning op één van de mooiste plekjes aan de Amstel met eigen aanlegsteiger. Thans is het object verdeeld in twee woningen, echter dit is relatief eenvoudig ongedaan te maken en geschikt te maken voor enkele bewoning voor een gezin […]

AMSTELDIJK NOORD 150

Wonen aan de Amstel, wie wil dat nou niet? Prachtig ruime twee-onder-één kap woning op één van de mooiste plekjes aan de Amstel met eigen aanlegsteiger. Thans is het object verdeeld in twee woningen, echter dit is relatief eenvoudig ongedaan te maken en geschikt te maken voor enkele bewoning voor een gezin met ruimte voor een au pair of kantoor aan huis.

Ruime en lichte 2-onder-1-kapwoning (linkerzijde) (ca. 256 m²) met voor- en een riante achtertuin op het zuidwesten gelegen op een uniek locatie aan de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel, maar ook op steenworp afstand van Amsterdam Zuid en de Zuidas. De woning heeft een ruime aanlegsteiger in de Amstel. Daarnaast biedt de woning aan de voorzijde een mooi, vrij uitzicht op de Amstel en aan de achterzijde een wijds uitzicht over de Middelpolder. Het woonhuis heeft vier woonlagen en is onder meer voorzien van een riante living, twee open moderne keukens, een groot terras op het zuiden, een terras op de 1e verdieping, twee balkons op de 2e en 3e verdieping op het zuiden en twee moderne badkamers. Bij de huidige indeling is de woning ook voor dubbele bewoning geschikt.

Het terrein dat in het verlengde van de tuin (tot aan de sloot) achter de schuur ligt behoort ook tot het aangeboden perceel.

Indeling:
Souterrain (stahoogte van 2.08 meter):
Gang, 2 slaapkamers, separaat toilet, wasruimte. De ruime slaapkamer aan de achterzijde bestaat uit twee naast elkaar gelegen kamers met een open verbinding. De kamers hebben grote openslaande deuren naar de achtertuin. De kamers zijn voorzien van gestuukte wanden en een fraaie laminaatvloer. Halverwege het souterrain bevindt zich een royale en luxe afgewerkte badkamer die in 2007 is vernieuwd en is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafel. De badkamer heeft een prachtige klassieke plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming. Aan de voorzijde van het souterrain bevindt zich de tweede slaapkamer. De slaapkamer heeft daglichttoetreding en ventilatie. Direct naast deze kamer ligt een waskamer met de meterkasten en aansluitingen voor wasmachine en wasdroger.

Begane grond:
Op de begane grond is een royale living met zijkamer die ideaal als werkhoek gebruikt kan worden. De woonkamer is voorzien van gestuukte wanden en een fraaie massief houten vloer. Halverwege de kamer bevinden zich twee haarden (een hout gestookte haard en een gas gestookte haard). Aan de achterzijde, naast de open keuken, is voldoende ruimte voor het plaatsen van een grote eettafel. Hiervandaan is er een prachtig uitzicht over de weilanden die direct achter de tuin beginnen. De open keuken is heerlijk ruim en biedt een groot keukenblok met veel kastruimte. De keuken is voorzien van een vaatwasser, een koel-/vrieskast, een afzuigkap, een inductiekookplaat en een combi magnetron. De keuken is afgewerkt met een roestvrijstalen werkblad. Het voormalige balkon aan de achterzijde is als serre bij de living getrokken en biedt via openslaande deuren toegang tot het royale terras op het zuiden. Hier heeft u een fraai en zeer ruim zicht op de tuin en de Middelpolder. Vanaf het terras is via een trap de achtertuin toegankelijk.

De achtertuin ligt op het zuidwesten en is een oase van rust gecombineerd met een fascinerend uitzicht over de landerijen tussen de Amstel en Amstelveen. De tuin bestaat uit twee gedeelten. Direct achter de woning bevindt zich een terras met daarnaast een gazon. Halverwege de tuin staat een volledig vernieuwd tuinhuis welke is uitgerust met elektra en een water aansluiting. Het terrein dat in het verlengde van de tuin (tot aan de sloot) achter de schuur ligt behoort ook tot het aangeboden perceel. De tuin is ook bereikbaar via een pad naast de woning.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is in 2007 verbouwd. Hier bevindt zich een ruime overloop met aan de achterzijde een toilet en een wastafel. Daarnaast is er een ruime kamer over de volle lengte van de woning met open haard. Vanuit de kamer is de tweede open keuken bereikbaar. De keuken is omstreeks 2007 geplaatst. Het moderne keukenblok is voorzien van inbouwapparatuur: een vaatwasser, een koel-/vrieskast, een afzuigkap, een inductiekookplaat en een combi magnetron. De wanden zijn voorzien van witte betegeling en de vloer is afgewerkt met zwarte en witte plavuizen. De woonkamer op de 1e verdieping biedt aan de achterzijde middels een schuifpui toegang tot een groot balkon op het zuiden. Ook vanaf dit balkon is het uitzicht adembenemend! Deze verdieping is relatief eenvoudig terug te brengen naar een indeling met twee slaapkamers en bijvoorbeeld twee badkamers.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping heeft een ruime overloop met berging, een royale slaapkamer aan de achterzijde en een riante open badkamer aan de voorzijde van de woning. De slaapkamer biedt toegang tot een balkon aan de achterzijde. De badkamer is modern afgewerkt en voorzien van een inloopdouche, ligbad en wastafel. De fraaie plavuizen vloer is voorzien van vloerverwarming.

Bijzonderheden:
– 2-onder-1 kap woning gelegen aan de Amstel (ca. 256 m², inhoud circa 856 m³).
– Totaal 737 m² eigen grond.
– Bouwjaar circa 1927.
– De kozijnen in het souterrain en aan de achterzijde op de bel-etage en op de 1e verdieping zijn vervangen door hardhouten kozijnen.
– In het souterrain is een pomp aangebracht voor het afvoeren van het water van wasmachine en badkamer.
– De meterkasten zijn volledig vernieuwd in 2007.
– De huur van de aanlegsteiger voor de woning is afgekocht.
– De buitengevel is in 2009 gezandstraald, opnieuw gevoegd en voorzien van een coating.
– Verwarming d.m.v. twee centrale verwarmingsinstallaties (HR-ketels), bouwjaar 2007 en 2009.
– Warm water d.m.v. de centrale verwarmingsinstallaties.
– Van de twee haarden op de begane grond is één gasgestookt en één hout gestookt.
– De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing m.u.v. vier kleine ramen.
– In 2007 zijn de dakpannen aan de voorzijde vervangen er is er dakisolatie aangebracht.
– Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
– Let op: asbest- en ouderdomsclausule van toepassing.
– Oplevering in overleg.

‘’Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.’’

“This property is listed by a MVA Certified Expat Broker

++++++++++

A home on Amstel river: wouldn’t that be a dream come true? Beautiful and spacious semi-detached property with a private jetty in one of the most exquisite spots on Amstel river. The property is currently divided into two residences but can be converted back to a single family home with room for an au pair or home office/private practice relatively easily.

Spacious and bright semi-detached home (left half/ ca. 256 m²) with a front garden and large southwest-facing backyard in a unique location on Amstel river between Amsterdam and Ouderkerk aan de Amstel, a stone’s throw from Amsterdam Zuid and Zuidas. This property has a large jetty on the Amstel. The home furthermore offers a gorgeous, unobstructed view of the Amstel from the front and sweeping views of Middelpolder from the rear. The property spans four levels and includes a spacious living room, two contemporary open-plan kitchens, a large south-facing patio, a terrace on the first floor, two south-facing balconies on the 2nd and 3rd floors and two modern bathrooms. The current layout is suitable for double residential use.

The plot includes the grounds extending beyond the garden (up to the creek) behind the shed.

Layout:
Basement (ceiling height of 2.08 meters):
Hallway, 2 bedrooms, separate restroom, laundry room. The large bedroom at the rear consists of two connected adjacent rooms. The rooms feature large French doors to the back garden, beautiful laminate flooring and the walls have smooth plasterwork finishes. The spacious bathroom features luxury fixtures and finishes. The bathroom was refurbished in 2007 and is fitted with a bath, walk-in shower and sink, in addition to classic floor tiling with underfloor heating. The second bedroom is at the front of the basement level. This bedroom has immediate daylight entry and ventilation. Adjacent to this room is a laundry room with the meter cupboard and the fittings for the laundry machine and dryer.

Ground floor:
The ground floor features a spacious living area with a side room, ideal as a study or den. The walls have plasterwork finishes and gorgeous hardwood flooring. There are two fireplaces halfway between the front and rear of this room (one wood-burning, the other gas-burning). At the rear, next to the open-plan kitchen, is a space that can easily accommodate a large dining room and from where you can enjoy the panoramic views of the meadows just beyond the garden. The wonderful open-plan kitchen is spacious and features a large kitchen unit with ample cabinet space. The kitchen is fitted with a dishwasher, refrigerator/ freezer, range hood, induction cooker and a combination microwave/ oven and stainless steel countertops. The former balcony at the rear has been incorporated in the living room and was converted into a sunroom, from where French doors lead to the generous south-facing patio. The patio offers breathtaking views of the garden and Middelpolder. Stairs from the patio lead down to the garden.

The backyard faces southwest and is a tranquil oasis with a fascinating view of the lands between the Amstel and Amstelveen. The garden consists of two parts. Immediately behind the house is a patio bordering on a lawn. Halfway down the length of the garden is a fully renovated garden house with full wiring and water. The lands beyond the garden (up to the creek) also belong to the plot. The garden can be accessed via a path at the side of the house.

First floor:
The first floor was fully remodeled in 2007. This floor features a large landing and a restroom with a sink at the rear, in addition to a spacious room with a fireplace spanning the full length of the house. This room leads to the second open-plan kitchen, which was installed around 2007. The contemporary kitchen unit is fitted with a range of appliances: a dishwasher, refrigerator/freezer, range hood, induction cooker and a combination microwave/ oven. The walls feature white tiling and the floors feature black and white tiling. The living room on the first floor has sliding doors to a large south-facing balcony. this balcony offers yet more stunning views! This floor can be converted back into a layout with, for instance, two bedrooms and two bathrooms relatively easily.

Second floor:
The second floor has a large landing with a storage room, a spacious bedroom at the rear and a generous open-plan bathroom at the front of the house. The bedroom accesses a balcony at the rear. The bathroom features contemporary finishes and is fitted with a walk-in shower, bath and sink. The beautifully tiled floor features underfloor heating.

Specifications:
– Semi-detached property on Amstel river (ca. 256 m², volume circa 856 m³).
– Freehold property, total area of 737 m².
– Built circa 1927.
– The window and door frames in the basement, at the rear of the elevated ground floor level and the first floor have been replaced with hardwood frames.
– A drainage pump has been fitted in the basement for the disposal of water from the laundry machine and the bathroom.
– Meter cupboards fully renewed in 2007.
– The rent for the jetty out front of the house has been settled in full.
– The exterior facade was sandblasted in 2009, newly jointed and coated.
– Heating by means of two central heating units (HR-kettles), built in 2007 and 2009.
– Warm water by means of the central heating units.
– Two fireplaces on the ground floor – one gas-burning and one wood-burning.
– Double glazing throughout, with the exception of four small windows.
– Roof tiles at the front replaced in 2007, fitted with roof insulation.
– Ample on-lot parking.
– Delivery upon mutual agreement.

The information presented here has been compiled with the greatest possible care. However, we can accept no liability whatsoever for any inaccuracies, incomplete information or otherwise, nor for any loss or inconvenience that this may cause. All dimensions given are approximate. NVM Terms and Conditions apply.

Wonen details

Bestemming Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Permanente bewoning Ja
Recreatiewoning Nee
Maten en ligging Liggingen Landelijk gelegen
Inhoud 856 m³
Gebruiksoppervlakte woonfunctie 256 m²
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand 31 m²
Perceel oppervlakte 737 m²
Externe bergruimte 14
Bouwjaar Jaar omschrijving 1927
In aanbouw Nee
Onderhoud Binnen Goed
Buiten Goed
Schuur berging Soort Vrijstaand hout
Voorzieningen Voorzien van water
Totaal aantal 1
Diversen Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig
Dak Materiaal: Pannen
Energielabel Energieklasse C
Einddatum 2029-01-11
Installatie Soorten warm water C.v.-ketel
Voorzieningen wonen Voorziening Tv kabel
Rookkanaal
Tuin Tuintypen Voortuin
Kwaliteit Verzorgd
Hoofdtuin Type Achtertuin
Positie Zuidwest
Achterom Ja
Afmetingen Lengte: 60 m
Breedte: 8 m
Oppervlakte: 480 m²
Garage Soorten Geen garage
Parkeren Faciliteiten Faciliteit: Openbaar parkeren
Toelichting Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein

Woonhuis

Soort woning   Villa
Type woning   2-onder-1-kapwoning
Kenmerk woning   Dijkwoning
Kwaliteit woning   Luxe

Verdiepingen

Aantal   4
Aantal kamers   7
Aantal slaap kamers   5

Woonlagen

Kelder Verdieping nr -1e
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamers 2
Badkamer Ligbad
Douche
Wastafel
Overige ruimten Hal
Begane grond of flat Verdieping nr 0, Begane grond
Aantal kamers 2
Keuken Open keuken
Inbouwapparatuur
Overige ruimten Gang
Verdieping 0 Toilet
Balkon
Gang
1 Overloop
Berging
Balkon
Wasruimte