Mijn zoekcriteria

AanbodPlaats
Prijs vanaf:
Prijs tot:
 
 
Of zoek op adres:
 
Hof van Eden 4, Amsterdam
Hof van Eden 4
1093 NN AMSTERDAM
€1.300.000,- kosten koper
Verkocht onder voorbehoud
deel dit project

***SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW*** Dit geweldige gezinshuis, op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek, is een oase van rust in de bruisende Watergraafsmeer. Wonen en genieten, dat kan in dit huis met een totaal woonoppervlakte van 171 m2. Na een lange werkdag strijk je neer in de gezellige woonkeuken op de begane grond waar je […]

***SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Dit geweldige gezinshuis, op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek, is een oase van rust in de bruisende Watergraafsmeer. Wonen en genieten, dat kan in dit huis met een totaal woonoppervlakte van 171 m2. Na een lange werkdag strijk je neer in de gezellige woonkeuken op de begane grond waar je het avondeten klaarmaakt. Zorgen maken over de veiligheid van de kinderen is niet nodig, zij spelen voor de deur op het privé speelplein dat met een aantal andere huizen wordt gedeeld. Ben je een ingrediënt vergeten? Geen probleem, de supermarkt voor je dagelijkse boodschappen is om de hoek net als die leuke woonwinkel met duurzame cadeauartikelen en de boekhandel waar regelmatig lezingen worden gehouden.

Als de kinderen in bed liggen, kun je nog lang genieten van de avondzon in de voortuin die grenst aan een doodlopende straat en alleen toegang geeft tot het gemeenschappelijke plein. Het zijn voornamelijk buren die langs wandelen.
Ben je in het weekend toe aan absolute rust? Dan trek je je terug in de achtertuin op het Zuidzuidoosten, waar de hele dag zon is en je uitzicht hebt op water en groen. Nadat je natuurlijk eerst je kinderen hebt aangemoedigd in sportpark Middenmeer een kilometer verderop.

Eindeloos rondje rijden om een parkeerplek te vinden is verleden tijd. Hier parkeer je je auto gewoon voor de deur op je eigen parkeerplaats (met laadvoorzieningen voor elektrische auto). En dat is fijn, want met de auto zit je binnen vijf minuten op de ring A10.

Vanwege het corona virus bezichtigen wij met maximaal 2 personen. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor een virtuele bezichtiging.

Indeling

Begane grond
Via de voortuin is de voordeur te bereiken. De gehele begane grond verdieping is in gebruik als leefruimte met een woonkeuken, met groot keukenblad waar aan gezeten kan worden, met ruime opbergruimte. Aan de voorzijde is het eetgedeelte met een grote tafel, flinke inbouwkasten en openslaande deuren naar de voortuin voor de avond zon. Het zitgedeelte bevindt zich aan de achterzijde met vier openslaande deuren naar de besloten achtertuin gelegen op het Zuidzuidoosten en met heerlijk zicht op het water van de Ringvaart en groen.
Tot slot is er een kleine hal met grote schuifdeur naar het toilet en de slaapverdieping.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich 2 grote en 2 kleine slaapkamers, allen met inbouwkasten, en een badkamer voorzien van een ruime inloopdouche een dubbele wastafel. Op deze verdieping is ook een separaat toilet.

Tweede verdieping
Aan de voorzijde van de tweede verdieping is de master bedroom met een riante inloopdouche, jacuzzi en wastafel. Aan de achterzijde een tweede grote slaap- of werkkamer. Beide kamers hebben een frans balkon en een riante hoogte die uitnodigt tot het maken van een entresol of hoogslaper.
Via de slaapkamer aan de achterzijde is de berging met wasmachine aansluiting te bereiken. Op de overloop is nog een separaat toilet.

Een nieuw huis, voorzien van alle luxe en gemakken die nieuwbouw kenmerkt, zeer energiezuinig en eenvoudig te onderhouden door degelijke keuzes en materialen. Met een binnenhuisarchitect is de inrichting vormgegeven en zijn de trap, de keuken en de badkamers ontworpen. Alles afgemaakt met inbouwkasten en luxe materialen.

Tuin
Doordat de voortuin grenst aan het straatje dat alleen toegang geeft tot het gemeenschappelijk erf komt hier nauwelijks autoverkeer en kun je hier heerlijk rustig zitten en van de avondzon genieten. Ook de auto (met laadvoorzieningen voor elektrische auto) kan hier geparkeerd worden en in de schuur kunnen bijvoorbeeld de fietsen geplaats worden.

Achtertuin
Op het Zuidzuidoosten heb je hier bijna de hele dag zon. Door de beslotenheid van de tuin kun je hier rustig zitten met uitzicht op water en groen. Wil je iets minder besloten zitten, dan kun je aan de achterzijde een poortje naar de Ringvaart / Oranje Vrijstaatkade maken.

Omgeving
Midden tussen de Watergraafsmeer, de Indische buurt en Park Frankendael nabij de binnenstad woon je met een aantal huizen aan een privé pleintje in serene rust. Prachtig in het groen, terwijl je alles binnen handbereik hebt. Om de hoek vind je (in Oostpoort) alles voor de dagelijkse boodschappen, maar ook leuke boetiekjes en hippe winkeltjes, terrassen en restaurantjes. Prachtig in het groen aan de Ringvaart, maar ook op loopafstand van scholen en kinderdagopvang, het Sportfondsenbad Oost met fitness en vele sportmogelijkheden. Alles is lopend of met de fiets bereikbaar. Ook met een paar minuten loop ben je met het openbaar vervoer, diverse bussen, tram 19 en de trein vanaf het Muiderpoort Station zo waar je heen wilt. Ten slotte is ook de bereikbaarheid met de goed, binnen enkele minuten ben je op de A10. Geniet van de toegang tot alle mogelijke voorzieningen, om de hoek en in de binnenstad, maar vooral ook van de groene en rustige ligging met heerlijke voor- en achtertuin.

Bereikbaarheid
In een kwartier ben je op de fiets in hartje Amsterdam.
Station Muiderpoort en het Amstelstation zijn goed te bereiken.

Gemeenschappelijk erf
– Uitsluitend toegang voor bewoners
– Privé terrein met 22 directe andere gezinswoningen
– Veilig spelen alleen kinderen uit de buurt, via een zijde bereikbaar
– Afgesloten en beschut
– Sociale cohesie
– Actief en zorgzaam

Erfpacht
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. Het huidige tijdvak is ingegaan op 1 juli 2014 en loopt tot en met 30 juni 2064. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 zijn van toepassing. De canon bedraagt thans € 7.496,91 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd.
Verkoper heeft de aanbieding eeuwigdurende erfpacht onder de voorwaarden t/m 31-12-2019 van de Gemeente Amsterdam aangevraagd.

Bijzonderheden
– Eigen parkeerplaats voor de deur.
– Heerlijke tuin gelegen op het zuidoosten.
– Gelegen aan rustige doodlopende straat (eigen terrein).
– NEN-meetrapport aanwezig: 171 m2 woonruimte en 5,3 m2 externe bergruimte.
– Perceeloppervlak is 137 m2.
– De woning beschikt over een woningdeelvergunning (voor maximaal 4 woningdelers).
– Oplevering in overleg, kan snel.

‘’Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.’’

++++++++++

Wonderful family home with an amazing 6 bedrooms, 2 bathrooms, expansive backyard, private parking space out front and a view of the water (Ringvaart) and greenery. The property was completed in 2016 and is ready to move into.

Due to the coronavirus we schedule our viewings with maxium 2 persons. In addition, we offer virtual viewings of the property.

On the edge of Oostpoort, the location is ideal: a tranquil and leafy area within easy reach of all amenities. Within walking distance of a wide selection of shops and eateries, and nearby schools and daycare centers. Close to Park Frankendael, several sports complexes and ample options for outdoor recreation. Connectivity is good, by car, the A10 beltway and A1 highway are a short drive away. Several tram and bus connections within walking distance.

Layout
Ground floor:
The front garden, with a private parking space and a shed (e.g. for bicycles) leads to the front door. The entire ground floor is in use as a vast living space with a truly magnificent central, fully-equipped kitchen/lounge. The dining area is at the front and features a large dining table, fitted closets and French doors to the front garden. The sitting area is at the rear, again with French doors to the southeast-facing backyard and a lovely view of Ringvaart waterway.
This level also includes a separate restroom.

The first floor includes 4 bedrooms, varying in size. All have fitted closets. The bathroom includes a spacious walk-in shower and double vanity. There is a separate restroom.

The two large rooms on the second floor are now divided by means of a long wall-to-wall wardrobe, but can be turned into a single space if so desired. The master is at the front and features a large walk-in shower, jacuzzi and a double vanity. Both rooms have Juliette balconies. The rear bedroom also opens to the utility room with the laundry station. There is a separate restroom off the landing.

Ground lease
This property is on ground lease land owned by the municipality of Amsterdam. The current lease period is effective from July 1, 2014 until June 30, 2064. Subject to the general terms and conditions for continuous ground lease from the year 2000. The current lease amounts to € 7,496.91 per year and is subject to annual indexation.
The seller has applied for the offer regarding everlasting ground lease under the favorable conditions applicable through 31-12-2019 with the Municipality of Amsterdam.

Specifications
– Private parking space out front.
– Lovely southeast-facing backyard.
– Quiet location on a cul-de-sac.
– NEN measurement survey available: 171 sqm residential floor space and 5.3 sqm external storage space.
– Plot size of 137 sqm.
– Delivery upon mutual agreement, quick closing negotiable.

“This information was drafted with due care. However, we are not liable for any unintended omission, inaccuracy or otherwise, nor any consequences related thereto. All given measurements and dimensions are indicative only. The general terms and conditions of the NVM apply.”

“This property is listed by a MVA Certified Expat Broker”

Wonen details

Bestemming Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Permanente bewoning Ja
Recreatiewoning Nee
Maten en ligging Inhoud 603 m³
Gebruiksoppervlakte woonfunctie 171 m²
Perceel oppervlakte 137 m²
Externe bergruimte 5
Bouwjaar Jaar omschrijving 2016
In aanbouw Nee
Onderhoud Binnen Goed tot uitstekend
Buiten Goed tot uitstekend
Schuur berging Soort Aangebouwd steen
Totaal aantal 1
Diversen Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Dak Lessenaardak
Installatie Soorten warm water C.v.-ketel
Voorzieningen wonen Voorziening Mechanische ventilatie
Frans balkon
Tv kabel
Tuin Tuintypen Voortuin
Kwaliteit Fraai aangelegd
Hoofdtuin Type Achtertuin
Positie Zuidoost
Achterom Nee
Afmetingen Lengte: 6.5 m
Breedte: 5.3 m
Oppervlakte: 34 m²
Garage Soorten Parkeerplaats
Parkeren  

Woonhuis

Soort woning   Eengezinswoning
Type woning   Tussenwoning
Kwaliteit woning   Luxe

Verdiepingen

Aantal   3
Aantal kamers   7
Aantal slaap kamers   6

Woonlagen

Begane grond of flat Verdieping nr 0, Begane grond
Aantal kamers 1
Keuken Open keuken
Woonkeuken
Inbouwapparatuur
Overige ruimten Berging
Verdieping 0 Toilet
Overloop
1 Toilet
Overloop
Berging