Mijn zoekcriteria

Aanbod



Woningtype
Plaats
Prijs vanaf:
Prijs tot:
 
 
Of zoek op adres:
 
Noordeinde 13, Monnickendam
Noordeinde 13
1141 AE MONNICKENDAM
€1.750.000,- kosten koper
deel dit project

***SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW*** Een herenhuis wat niet in foto’s is te vangen: dit móet u echt zien! Vanwege het corona virus bezichtigen wij met maximaal 2 personen. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor een virtuele bezichtiging. In 1889 een Bewaarschool opgericht door dominee Jan Nieuwenhuizen, voorheen de vestiging van Burgerzaken en sinds 1999 […]

***SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Een herenhuis wat niet in foto’s is te vangen: dit móet u echt zien!

Vanwege het corona virus bezichtigen wij met maximaal 2 personen. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor een virtuele bezichtiging.

In 1889 een Bewaarschool opgericht door dominee Jan Nieuwenhuizen, voorheen de vestiging van Burgerzaken en sinds 1999 hebben de huidige bewoners er samen met XL Architecten een zeer ruim (ca. 340m2), maar toch ook gezellig woonhuis van gemaakt. Unieke hoogten, mooie originele geveldetails en een diepe achtertuin op het zuiden zijn zo maar wat highlights.

Buurt en omgeving
Op slechts 15 minuten rijden van Amsterdam staat dit prachtige herenhuis in het centrum van Monnickendam.
Schiphol ligt op 30 autominuten. De (race)fietser, maar ook de hardloper of wandelaar kan zijn hart ophalen in de prachtige omgeving van Waterland: routes uitstippelen naar Uitdam, Durgerdam, Holysloot of de Gouwzee. Er zijn 3 jachthavens in de buurt en in Hemmeland zijn diverse strandjes en paviljoen Strandvier. Alle boodschappen zijn te doen op loopafstand en iedere zaterdag is er een gezellige markt op Noordeinde. Op culinair vlak wordt u uitstekend bediend bij Michelin Sterren restaurant De Posthoorn.

Layout van het huis:
Eigen stoep voor de fraaie gevel met originele gevelstenen welke de geschiedenis van de Bewaarschool weergeven. Entree met garderobe bij binnenkomst, omkleed met een schil van houtwerk.
Het eerste deel van de bijna 20 meter diepe woonkamer met (half) open keuken heeft een gietvloer, welke overgaat in een authentieke houten vloer in visgraat motief gelegd.
De half open keuken heeft een travertin omlijsting waardoor je niet direct op het aanrecht kijkt. Het aanrecht is van RVS wat goed past bij het grote losstaande fornuis met oven. Voorts voldoende inbouwapparatuur en veel bergruimte in de vorm van lades.
Tegenover de keuken is ruimte voor een lange eettafel waar u met een grote groep of groot gezin zou kunnen dineren.
Het eet- en zitgedeelte wordt enigszins gescheiden door de houten trap naar het bovengelegen niveau. Onder de trap is een toilet verwerkt.
Het ruime maar toch intieme zitgedeelte heeft een hoogte van ongeveer 4,5 meter en een design open haard (hangend) van Dominique Imbert.
Via de achterdeur komt u in de tuin (ca. 225m2) gelegen op het zuiden met diverse niveauverschillen en een prachtig zicht op de Nicolaas en Anthoniuskerk. Het tuinhuis van ca. 40m2 heeft aansluiting voor gas, water en elektra. Aan de achterzijde een beschutte veranda. In het tuinhuis is ook een inpandige berging. De tuin is voorzien van volwassen en diverse beplanting en een aantal houten vlonder terrassen.
Vanuit de tuin kunt u ook in de gewelven kelder komen van ca. 72m2. Hiervan zijn er slechts 13 in heel Nederland!

Op uw weg naar boven terug in het huis komt u een tussenvloer tegen: een prettige locatie voor een werkplek waarbij je door de vide structuur ook nog contact hebt met de woonkamer.
Een aantal treden hoger komt u op de slaapverdieping. Alvorens bij de slaapkamers te komen bent u in de ‘onzichtbare’ bibliotheek: de schuin gepositioneerde houten vakken zijn in eerste instantie niet zichtbaar.
De master bedroom is over de gehele breedte van het pand aan de voorzijde gelegen. Met diepe vensterbank, en fraaie wanddetails. Aansluitend is de dedicated bathroom met ligbad, wastafel, riante inloopdouche en veel lichtinval via daklichten. Afwerking met kranen van Vola en natuursteen. Het geheel wordt compleet met een ruime inloopkast.
Aan de achterzijde en zijkant van deze etage zijn nog 3 ruime slaapkamers. Allemaal met vide en daardoor veel hoogte. Deze slaapkamers hebben een eigen badkamer met douche en wastafel. Er is een apart toilet.

De zolderetage heeft een grote kamer met uitzicht op de Gouwzee. Ook hier is een aparte badkamer, met douche, wastafel en toilet. Aan de andere zijde van de overloop zit de was-/stookruimte.

Bijzonderheden:
-beschermd stads-/dorpsgezicht;
-onder architectuur verbouwd;
-fraaie plafondhoogten;
-grote tuin met tuinhuis op het zuiden;
-15 autominuten van Amsterdam en 40 fietsminuten;
-Schiphol slechts 30 minuten rijden.

‘’Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.’’

++++++++++

A townhouse that is impossible to capture in photos! A must-see!

In 1889 a Nursery School founded by reverend Jan Nieuwenhuizen, previously a Civil Affairs office, and since 1999, the current owners joined forces with XL Architecten to create an enormous (ca. 340sqm),yet welcoming home. Unique ceiling heights, gorgeous original facade details and a long south-facing backyard are just a few of its highlights.

Due to the coronavirus we schedule our viewings with maxium 2 persons. In addition, we offer virtual viewings of the property.

Neighborhood and area
Just a 15-minute drive from Amsterdam is this stunning townhouse in the inner city of Monnickendam.
Schiphol is a 30-minute drive away. Cyclists, runners and hikers can indulge in their hobbies in the beautiful Waterland region: plan trips to Uitdam, Durgerdam, Holysloot and Gouwzee. The area is home to 3 marinas and Hemmeland has several beaches and beach pavilion Strandvier. Grocereies are available within walking distance, and there is a lovely weekly Saturday market on Noordeinde. Culinary buffs can treat themselves to an unforgettable experience at Michelin Star restaurant De Posthoorn.

Layout of the house:
Private sidewalk out front of the beautiful facade with original bricks that reflect the history of the Nursery School. Entrance with a coat area, with wooden cladding.
The first section of the nearly 20-meter long living space with a (semi-)open plan kitchen features cast flooring, flowing through into original herringbone wooden flooring.
The semi-open plan kitchen has a travertine marble trim, so that the countertop is just hidden from view. The stainless-steel countertop is a perfect match with the large stand-alone stove with an oven. The kitchen is fitted with a wide range of appliances and offers ample storage space in the drawers.
Across from the kitchen is room for a long dining table, ideal for entertaining large groups of friends or for dinners with a large family.
The dining and sitting area are slightly separated from the rest of the space by the wooden stairs leading upstairs. There is a restroom below the stairs.
The spacious yet welcoming sitting area has approximately 4.5m ceilings and a designer fireplace (suspended) by Dominique Imbert.
The back door opens to the garden (ca. 225sqm) which faces south and has several tiered areas and a gorgeous view of the de Nicolaas en Anthoniuskerk church. The ca. 40sqm garden house is fitted with gas, water and electrics. At the rear is a secluded veranda. The garden house also accommodates a storage room. The garden has mature and diverse plants and a number of decks.
The garden also accesses the vault cellar, spanning ca. 72sqm – only 13 of these cellars exist in all of the Netherlands!

Back in the house, on the way upstairs, is a mezzanine floor: a lovely spot for a work station, and due to the open gallery there is still direct contact with the living room.
A few more steps lead to the bedroom floor. Before reaching the bedrooms, you will find yourself in the ‘invisible’ library: the diagonally positioned wooden planes are initially hidden from view.
The master bedroom is at the front and spans the full width of the building. With a deep windowsill and stunning wall details. The master bedroom connects to the master bathroom with a bathtub, vanity, spacious. walk-in shower and ample daylight entry via the skylights. Finishes include Vola faucets and natural stone. A large walk-in closet completes the master suite.
There are 3 more bedrooms at the rear and the side of this floor. Each with a mezzanine, and generous ceiling heights. These bedrooms have a private bathroom with a shower and a vanity. There is a separate restroom.

The attic floor features a large room overlooking the water of Gouwzee. This level also includes a large bathroom with a shower, vanity and a toilet. On the opposite side of the landing is the laundry room/ utility room.

Specifications:
-protected city/townscape;
-remodeled according to architectural plans;
-beautiful ceiling heights;
-large south-facing garden with a garden house;
-15-minute drive from Amsterdam, 40 minutes by bicycle;
-Just a 30-minute drive to Schiphol.

“This information was drafted with due care. However, we are not liable for any unintended omission, inaccuracy or otherwise, nor any consequences related thereto. All given measurements and dimensions are indicative only. The general terms and conditions of the NVM apply.”

“This property is listed by a MVA Certified Expat Broker”

Wonen details

Bestemming Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Permanente bewoning Ja
Recreatiewoning Nee
Maten en ligging Liggingen In woonwijk
Inhoud 1583 m³
Gebruiksoppervlakte woonfunctie 340 m²
Gebruiksoppervlakte overige functies 72 m²
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand 225 m²
Perceel oppervlakte 492 m²
Externe bergruimte 41
Bouwjaar Jaar omschrijving 1889
In aanbouw Nee
Onderhoud Binnen Goed
Memo: Geschilderd 2020, complete renovatie 1999
Buiten Goed
Memo: Geschilderd 2010
Schuur berging Soort Vrijstaand hout
Voorzieningen Voorzien van water
Totaal aantal 1
Diversen Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht
Isolatievormen Vloerisolatie
Dak Materiaal: Pannen
Installatie Soorten warm water C.v.-ketel
Tuin Tuintypen Achtertuin
Kwaliteit Aangelegd onder architectuur
Totale oppervlakte 225 m²
Hoofdtuin Type Achtertuin
Positie Zuid
Achterom Ja
Afmetingen Lengte: 30 m
Breedte: 7.5 m
Oppervlakte: 225 m²
Garage Soorten Geen garage
Parkeren Faciliteiten Faciliteit: Openbaar parkeren

Woonhuis

Soort woning   Herenhuis
Type woning   Vrijstaande woning
Kwaliteit woning   Luxe

Verdiepingen

Aantal   3
Aantal kamers   6
Aantal slaap kamers   5

Woonlagen

Begane grond of flat Verdieping nr 0, Begane grond
Aantal kamers 1
Woonkamer Oppervlakte: 129 m²
Trap: Ja
Keuken Open keuken
Inbouwapparatuur
Half open keuken
Vernieuwd: 1999
Overige ruimten Hal
Verdieping Verdieping nr 1e
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 4
Badkamer Voorzieningen: Inloopdouche
Overige ruimten Berging
Zolder Verdieping nr 2e
Aantal kamers 1
Aantal slaapkamers 1
Badkamer Toilet
Wastafel
Inloopdouche
Overige ruimten Wasruimte