Noord Scoort?!

Hierop antwoord ik volmondig: ‘ja’!

Voor sommige mensen is Noord nog steeds ‘a bridge (die er niet is) too far’. Maar er is zo veel te beleven in Noord! En de relaxte no-nonsense vibe is wat mij betreft uniek voor Amsterdam. Want hé: Noord IS echt Amsterdam.

Tikkie anders
Ik ben pas sinds een paar maanden trotse ‘noord-inwoner’. Echt alle ins & outs ken ik dus nog niet maar heb tijdens mijn prille ontdekkingstocht al veel moois ontdekt. De Jumbo Foodmarket op het Gedempt Hamerkanaal bijvoorbeeld. Doet niet onder voor menig traiteur. En de vele leuke en knusse restaurantjes, waar het lijkt of men het ècht gezellig heeft met elkaar, in plaats van met zijn telefoon. En straten zonder betaald parkeren!! Tijdens het hardlopen ineens tussen de weilanden staan met wilde paarden. En nee: daar voor hoef je niet eerst 15 kilometer verder te zijn. Yoga zoals yoga voor mijn gevoel bedoeld is: inclusief Indiase liederen zingen (!) en spierpijn na afloop. Noord IS Amsterdam, maar net een tikkie anders.

Van Zuid naar Noord en andersom
En als we dan toch weer een keer naar ons favo koffietentje in de Pijp willen? De Noord-Zuidlijn biedt uitkomst. Fiets even in de metro en je bent in 10 minuten bij halte De Pijp.
We zijn verhuisd vanuit Zuid, Rivierenbuurt/randje De Pijp, naar Noord en hebben tot nu toe geen moment spijt. Minder getoeter in het verkeer, kids die zich verwonderen over de mooie herfstkleuren in de bomen, buren waar je na een paar maanden al meer van weet dan na jaren in de Rivierenbuurt… Maar wel op een relaxte manier, want het is tenslotte Noord.

Zoek, en gij zult vinden!
Misschien dat je nu ook getriggerd bent door dit verhaal. Ik zou zeggen: waag de stap en pak het pontje achter CS naar Buiksloterweg (bij Eye en de ADAM toren). Alleen al dat tochtje geeft je een euforisch gevoel. Bijna jammer dat het maar een paar minuten duurt… Smaakt dit naar meer? Kijk dan eens hier.

Wie weet worden we wel Noordgenoten!

November 2018

Over Merel

Merel werkt al ruim 11 jaar bij Eefje Voogd Makelaardij, heeft veel ervaring met de Amsterdamse woningmarkt en is nauw betrokken bij project consultancy. Sinds kort woont Merel in Amsterdam Noord. Iedere maand schrijft ze weer een leuke blog op onze website.