Te koop

De Eendenkooi 8

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 850.000 138 m2 Ja
Downloads brochure

BESCHRIJVING

***English text below***

Een stoer familiehuis (HOEK) met 4 slaapkamers, tuinkamer van liefst 17,5 m2 en heerlijke tuin met Jacuzzi!

Pal naast Amsterdam en richting ’t Gooi wordt aan de rand van de oude Vesting van Muiden een nieuw woongebied met 1300 unieke woningen gerealiseerd; De Krijgsman Muiden. Een woongebied aan het IJmeer en aan de Vecht waar bijna geen enkele woning hetzelfde is en waar de architectuur je iedere keer opnieuw verrast.

Ligging
In het levendige plan “Vestingstad Zuid” dat zich kenmerkt als een ruim opgezet wijkje met fraaie architectuur gelegen tegen de oude Vestingstad van Muiden. Een buurtje waar zich op een kleine loopafstand van de woning negen winkeltjes zijn gevestigd voor de dagelijkse boodschappen of een kopje koffie. De woning is gelegen op loopafstand van het strandje aan het IJmeer diverse speelplaatsen. Tevens bevinden de basisschool, buitenschoolse/kinderopvang en toekomstige supermarkt zich ook op loopafstand van de woning.

De Krijgsman Muiden ligt op slechts 10-15 minuten van Amsterdam en Amstelveen en op een klein kwartiertje van ’t Gooi. Met de fiets ben je in slechts 5 minuten bij het busstation en in 10 minuten bij het dichtstbijzijnde treinstation Weesp.

Woning
De woning is gelegen in een rustige straat in de nabijheid van de basisschool en een gezellig haventje met huursloepjes. Vanuit de straat heb je tevens toegang tot wandelpaadjes waar vanuit je heerlijk kunt wandelen door het groene gebied van De Krijgsman.

Bij binnenkomst treffen we de hal met meterkast, een kast ten behoeve van de warmtepomp en toegang tot het mooi afgewerkte toilet met strak stuukwerk op wanden en plafond en fraaie Terrazzo wandtegel. Door een mooie strakke witte glazen deur treffen we de tuingerichte woonkamer aan de achterzijde en de keuken aan de voorzijde.

De moderne keuken is aan de voorzijde van de woning gesitueerd. Een fijne ruimte met veel daglicht, grote ramen aan de voorzijde en zijkant van de keuken. Vanuit de keuken loop je zo vanuit de openslaande deuren de zonnige voortuin in. Hier tref je heerlijk de avondzon. De moderne keuken is voorzien van een strak Terrazzo werkblad, luxe inbouwapparatuur van Siemens; heteluchtoven, combioven, koelkast, vriezer, vaatwasser, inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en een wijnklimaatkast van Boretti met 2 zones.

De woonkamer is een heerlijke plek voorzien van een grote erker aan de zijkant van de woning. Hierdoor is de woonkamer extra breed waardoor je diverse zitjes kunt creëren. De woonkamer is tevens verlengd met een fraai ontworpen tuinkamer van maar liefst 17,5 m2 extra ruimte waar je vrijwel het gehele jaar een fantastische ruimte aan hebt. De tuinkamer is tevens voorzien van grote schuifpuien waardoor je ook het buitenleven super ervaart.

Op de gehele begane grond ligt een mooie lichte keramische vloer, is vloerverwarming én vloerkoeling aanwezig en zijn de wanden en het plafond strak gestuukt.

Door de hoekligging van de woning en het brede perceel is de achtertuin zelfs breder dan diep. Een heerlijke plek met om te vertoeven. Speels ingericht met diverse zitjes en een heerlijke Jazucci om het hele jaar te kunnen ontspannen. De tuin is deels omsloten door een mee ontworpen tuinmuur wat tevens veel privacy geeft. Ook is er een berging in de tuin aanwezig voor de fietsen en tuinkussens.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers. De badkamer is gelegen aan de achterzijde van de verdieping en deze is afgewerkt met luxe sanitair en luxe fraaie Terrazzo tegelwerk, ook in deze ruimte zijn de wanden en het plafond strak gestuukt. Op de vloer, voorzien van zowel vloerverwarming als vloerkoeling op de eerste verdieping, ligt een keramische houtlook tegel.

Op de tweede verdieping is een ruime vierde slaapkamer gesitueerd. Een fantastische speelse plek als ouder slaapkamer voorzien van grote dakkapel en fraaie zichtlijnen. Op de tweede verdieping treffen we tevens een aparte afgesloten technische ruimte. Hierin bevinden zich het ventilatiesysteem en de aansluiting voor de wasmachine en droger.

Tuin
De voorzijde van de woning heeft een grote voortuin waar je vanuit de keuken een heerlijk zitje hebt op de avondzon. De achtertuin is heerlijk breed, volop zon in de ochtend en middag en is voorzien van verschillende terrassen. Het hoogtepunt van de tuin mag toch wel de Jacuzzi genoemd worden. Mooi beschut gelegen in de tuin en het gehele jaar te gebruiken. De berging is voorzien van een stopcontact alsmede verlichting. Vanuit de tuin bereik je middels de poort een achterpad welke als achterom gebruikt wordt.

Parkeren
Rondom de woning zijn volop parkeerplaatsen in het openbaar gebied. Hier is het mogelijk te parkeren zonder vergunning of kosten.

Varen
Als je een watersportliefhebber bent, dan is De Krijgsman Muiden absoluut een geschikte woonomgeving. De wijk is voor het grootste gedeelte te bevaren met een sloep; de maximale doorvaarhoogte bedraagt 1.40 meter. Via de bestaande sluis in het westelijke gedeelte van het plangebied vaar je via de trekvaart naar de Vecht, Weesp, Amsterdam of het IJmeer. Op een kleine loopafstand van de woning is een haventje voorzien van huursloepjes van Vloto.nl

Duurzaamheid
De gehele woning is voorzien van zeer goede isolatie. De woning is voorzien van een vloerverwarmingssysteem (met koeling) met ruimtethermsotaten. Op het dak van de woning zijn 5 zonnepanelen aangebracht welke zorgen voor de opwekking van elektriciteit waardoor het huis zeer energiezuinig is. Daarnaast is de woning voorzien van een lucht warmtepompsysteem alsmede een warmte terugwininstallatie.

Bijzonderheden
-Uniek onder architectuur ontworpen hoekwoning
-Prachtig aangebouwde serre van 17,5 m2 extra ruimte
-Fijne tuin met relaxte Jacuzzi
-Gelegen in kindvriendelijk buurt nabij school en speelplekken
-Fraaie keuken voorzien van luxe inbouwapparatuur van Siemens en Quooker
-Vier slaapkamers, luxe badkamer en 2 separate toiletten
-Duurzaam en energiezuinig pand door goede isolatie en zonnepanelen
-Warmtepomp met topkoeling!
-Volledig luxe afgewerkt en instapklaar
-Bouwjaar 2022
-Oplevering in overleg

Over de Krijgsman Muiden
Aan de rand van de oude Vesting van Muiden wordt een nieuw woongebied gerealiseerd; De Krijgsman Muiden. Gelegen op loopafstand van diverse winkelvoorzieningen, cafés, restaurants, de jachthavens en de sluis in de oude charmante kern van Muiden. Ook binnen De Krijgsman zijn volop voorzieningen zoals een (toekomstige) Albert Heijn, een basisschool, diverse winkeltjes en restaurants en vele speelvoorzieningen en wandelroutes. Ook aan openbaar vervoer geen tekort; er rijden af en aan diverse bussen op verschillende routes en naar het dichtstbijzijnde treinstation is het 10 minuten fietsen. Kortom, een uitstekend gelegen woonwijk aan de rand van Amsterdam.

Vraagprijs €850.000,00 kosten koper.

***

A cool family house (CORNER) with 4 bedrooms, a garden room of 17.5 m2, and a lovely garden with a Jacuzzi!

Located right next to Amsterdam and towards ’t Gooi, a new residential area with 1300 unique homes is being developed on the edge of the old fortress of Muiden; De Krijgsman Muiden. A residential area on the IJmeer and the Vecht where almost no two homes are the same, and where the architecture constantly surprises you.

Location
In the lively plan “Vestingstad Zuid,” characterized as a spacious neighborhood with beautiful architecture located against the old fortress of Muiden. A neighborhood where nine shops for daily groceries or a cup of coffee are located within a short walking distance from the house. The house is located within walking distance of the beach on the IJmeer and various playgrounds. The elementary school, after-school/childcare, and future supermarket are also within walking distance of the house.

De Krijgsman Muiden is only a 10-15 minute drive from Amsterdam and Amstelveen and just fifteen minutes from ’t Gooi. You can reach the bus station in just 5 minutes by bike and the nearest train station in Weesp in 10 minutes.

House
The house is located on a quiet street near the elementary school and a cozy harbor with rental sloops. From the street, you also have access to walking paths that allow you to enjoy walks through the green area of De Krijgsman.

Upon entry, we find the hallway with the meter cupboard, a cupboard for the heat pump, and access to the beautifully finished toilet with sleek plasterwork on the walls and ceiling and beautiful Terrazzo wall tiles. Through a beautiful sleek white glass door, we find the garden-oriented living room at the back and the kitchen at the front.

The modern kitchen is situated at the front of the house. A fine space with plenty of daylight, large windows at the front and side of the kitchen. From the kitchen, you can easily access the sunny front garden through the French doors. Here, you can enjoy the evening sun. The modern kitchen is equipped with a sleek Terrazzo countertop, luxury Siemens built-in appliances, including a convection oven, combination oven, refrigerator, freezer, dishwasher, induction hob with integrated extraction, and a Boretti wine climate cabinet with 2 zones.

The living room is a delightful space with a large bay window on the side of the house. This makes the living room extra wide, allowing you to create various sitting areas. The living room is also extended with a beautifully designed garden room of no less than 17.5 m2, creating extra space for you to enjoy throughout the year. The garden room also has large sliding doors, allowing you to fully experience outdoor living.

The entire ground floor has a beautiful light ceramic floor, with underfloor heating and cooling, and the walls and ceiling are smoothly plastered.

Due to the corner location of the house and the wide plot, the backyard is wider than it is long. A lovely place to stay, playfully decorated with various seating areas, and a wonderful Jacuzzi to relax in all year round. The garden is partially enclosed by a designed garden wall, providing plenty of privacy. There is also a storage shed in the garden for bicycles and garden cushions.

On the first floor, there are three spacious bedrooms. The bathroom is located at the rear of the floor and is finished with luxury sanitary ware and beautiful Terrazzo tiles, with the walls and ceiling also neatly plastered. The floor on the first floor, which is equipped with both underfloor heating and cooling, has a ceramic wood-look tile.

The second floor has a spacious fourth bedroom. A fantastic playful space as a master bedroom, with a large dormer window and beautiful sightlines. On the second floor, there is also a separate enclosed technical room. This room houses the ventilation system and the connections for the washing machine and dryer.

Garden
The front of the house has a large front garden where you can enjoy the evening sun from the kitchen. The backyard is wonderfully wide, with plenty of sun in the morning and afternoon, and is equipped with various terraces. The highlight of the garden is undoubtedly the Jacuzzi. Beautifully sheltered in the garden and usable throughout the year. The storage shed is equipped with a power outlet and lighting. From the garden, you can access a back path through the gate, which is used as a back entrance.

Parking
There are plenty of parking spaces in the area around the house. Parking is possible without a permit or costs.

Boating
If you are a water sports enthusiast, then De Krijgsman Muiden is definitely a suitable living environment. The majority of the neighborhood can be navigated by sloop boats, with a maximum clearance height of 1.40 meters. Through the existing lock in the western part of the area, you can sail via the “trekvaart” to the Vecht, Weesp, Amsterdam, or the IJmeer. Within a short walking distance from the house, there is a harbor with rental sloops from Vloto.nl.

Sustainability
The entire house is very well insulated. The house is equipped with underfloor heating (with cooling) and room thermostats. Five solar panels have been installed on the roof of the house, which provide electricity and make the house very energy efficient. Additionally, the house is equipped with a air heat pump system and a heat recovery system.

Special features
-Uniquely designed corner house by an architect
-Beautifully attached garden room of 17.5 m2 extra space
-Lovely garden with a relaxing Jacuzzi
-Located in a child-friendly neighborhood near a school and playgrounds
-Beautiful kitchen equipped with luxury Siemens and Quooker built-in appliances
-Four bedrooms, luxury bathroom, and 2 separate toilets
-Sustainable and energy-efficient property due to good insulation and solar panels
-Heat pump with top cooling!
-Fully luxuriously finished and ready to move in
-Year of construction 2022
-Delivery in consultation

About De Krijgsman Muiden
A new residential area is being developed on the edge of the old fortress of Muiden; De Krijgsman Muiden. Located within walking distance of various shops, cafes, restaurants, marinas, and the lock in the charming old core of Muiden. Within De Krijgsman, there are also plenty of amenities such as a (future) Albert Heijn, an elementary school, various shops and restaurants, and many playgrounds and walking routes. There is also no shortage of public transport; various buses run on different routes, and the nearest train station is a 10-minute bike ride away. In short, an excellently located residential area on the outskirts of Amsterdam.

Asking price €850,000.00 buyer’s costs.

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
MUIDEN
Adres
De Eendenkooi 8
Postcode
1398 DV

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1

GEÏNTERESSEERD IN DIT OBJECT?

PLAN EEN BEZICHTIGING IN

  CONTACTPERSOON
  Pien
  020 3050560

  ONS AANBOD IN DE OMGEVING

  • Appartement €3.000

   Kroonwerk 78

   1398 DS MUIDEN
   2 badkamers
   216 m2 oppervlakte
   4 kamers
  • Appartement €2.475

   De Stelling 58+ PP

   1398 DN MUIDEN
   1 badkamers
   103 m2 oppervlakte
   3 kamers
  • Appartement €730.000

   Waadse Poldergracht 11

   1398 DK MUIDEN
   1 badkamers
   107 m2 oppervlakte
   3 kamers