Eiland Oostenburg

De verkoop van De Hout en De Vijzel is gestart!

De robuuste industriële signatuur van het eiland wordt behouden. Onder de naam ‘Oostenburg’ worden ca. 450 nieuwe woningen met een mix tussen koop en huur en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd.

Eiland in de luwte van de binnenstad.

Oostenburg is nu al erg geliefd bij Amsterdammers door populaire horecagelegenheden en is straks ook de plek waar ontmoetingen centraal staan. In binnentuinen, op buurtpleinen of daktuinen. Met de toekomstige woon-, werk en leefmogelijkheden is het straks voor iedereen op of om Oostenburg thuiskomen. De transformatie van werkeiland Oostenburg tot aantrekkelijke waterrijke buurt gebeurt in een aantal fasen. Oostenburg wordt vormgegeven als een typisch Amsterdamse stadswijk met een mooie mix van (sociale, midden en vrije sector) huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, horeca en bedrijvigheid. Een woon-, werk- en leefplek voor Amsterdammers binnen de ring, maar wel op een eiland in de luwte van het centrum.

Visie

Vlaamse stedenbouwer Kristiaan Borret, supervisor voor Oostenburg, heeft een heldere visie op de gebiedsontwikkeling op Oostenburg. “Oostenburg wordt een stoere en contrastrijke plek met een industrieel karakter en veel architecturale verscheidenheid. Waar het soms botst en niet alles perfect harmonisch is, maar dat maakt het juist misschien spannend. Het moet lijken alsof de wijk geleidelijk is gebouwd. Met verschillende kleuren baksteen en wisselende gevels. Soms met een dakterras waar je het niet verwacht. Als een stad die beetje bij beetje is gegroeid.”

Werkspoorhal: dé ontmoetingsplek

Bewoners en bezoekers ontmoeten elkaar op buurtpleinen, aan het water, in de binnentuinen, op het zonnige terras, in de gym, op ecologische daktuinen of bij pionierende ondernemers. De immense Werkspoorhal, waar ooit machines en scheepsdieselmotoren van de VOC-kade gleden, vormt straks het hart van Oostenburg; een plein met kathedrale afmetingen, waar als het zomer is de schuifdeuren opengaan. Dan bezoekt u hier foodtruckfestivals of kleurrijke markten. In de winter een kunstexpositie of misschien wel een ijsbaan. De historische werkplaats van Amsterdam is de toekomstige hotspot voor alle Amsterdammers. Dé ontmoetingsplek voor buren, bewoners en bezoekers.

Wonen

Eendraght
12 exclusieve koopappartementen en penthouses. In de luwte van de binnenstad, op een locatie met historische waarde voor Amsterdam worden 12 exclusieve appartementen en penthouses vanaf 170 m2 gerealiseerd. Elke woning in Eendraght is uniek door de situering van de ramen én zijn made-to-measure door een exclusieve samenwerking met Studio Piet Boon. Zij zullen met u een compleet ontwerpplan maken waarin de materialisatie, stoffering en meubilering worden bepaald. Samen maakt u uw droomappartement. Meer informatie kunt u hier lezen.

De Vijzel
Verkoop is gestart!
Een stoer en extra duurzaam appartementengebouw, ontworpen door de vooraanstaande architecten van OZ. Het energieneutrale pand bestaat uit 21 exclusieve appartementen op eigen grond – van maisonnette tot penthouse tussen 49 en 124 m2 vanaf € 430.000,- – ieder met verdiepingshoge ramen in stalen puien, dit in combinatie met circulaire bakstenen en beton, ademt een industriële sfeer. De woningen zijn in basis zeer luxe afgewerkt en hebben een prachtige keuken en badkamer. Meer informatie kunt u hier lezen.

De Hout
Verkoop is gestart!
Een uniek grachtenpand, ontworpen door de vooraanstaande designers van Workshop architecten. Dit unieke Houten gebouw telt drie exclusieve appartementen op eigen grond – van 47 tot 132 m2 vanaf € 390.000,- – en een magnifieke grachtenpand op eigen grond van 218 m2 vanaf € 2.200.000,-. Perfect afgewerkt, inclusief keuken en badkamer, aan het water en met dakterrassen. Dit alles in een creatieve, dynamische en stadse woonomgeving. Meer informatie kunt u hier lezen.

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Registreer je dan via de project site of bel naar 020 – 3050560.

Op Oostenburg is een ontwikkeling van een samenwerkingsverband tussen Steenwell en VORM Ontwikkeling.

OostenburgOostenburg

Kenmerken

– Amsterdam, Oostenburg
– Nieuwe stoere stadswijk
– Aantrekkelijk en gevarieerd eiland
– Robuuste industriële signatuur wordt behouden
– Verschillende fases met ieder zijn eigen karakter
– Project in voorbereiding


ga naar project site
deel deze pagina