Eiland Oostenburg

Onder de naam ‘Oostenburg’ worden ca. 1800 nieuwe woningen met een mix tussen koop en huur en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd. De robuuste industriële signatuur van het eiland wordt behouden.

Eiland in de luwte van de binnenstad.

Oostenburg is nu al erg geliefd bij Amsterdammers door populaire horecagelegenheden en is straks ook de plek waar ontmoetingen centraal staan. In binnentuinen, op buurtpleinen of daktuinen. Met de toekomstige woon-, werk en leefmogelijkheden is het straks voor iedereen op of om Oostenburg thuiskomen. De transformatie van werkeiland Oostenburg tot aantrekkelijke waterrijke buurt gebeurt in een aantal fasen. Oostenburg wordt vormgegeven als een typisch Amsterdamse stadswijk met een mooie mix van (sociale, midden en vrije sector) huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, horeca en bedrijvigheid. Een woon-, werk- en leefplek voor Amsterdammers binnen de ring, maar wel op een eiland in de luwte van het centrum.

Visie

Vlaamse stedenbouwer Kristiaan Borret, supervisor voor Oostenburg, heeft een heldere visie op de gebiedsontwikkeling op Oostenburg. “Oostenburg wordt een stoere en contrastrijke plek met een industrieel karakter en veel architecturale verscheidenheid. Waar het soms botst en niet alles perfect harmonisch is, maar dat maakt het juist misschien spannend. Het moet lijken alsof de wijk geleidelijk is gebouwd. Met verschillende kleuren baksteen en wisselende gevels. Soms met een dakterras waar je het niet verwacht. Als een stad die beetje bij beetje is gegroeid.”

Werkspoorhal: dé ontmoetingsplek

Bewoners en bezoekers ontmoeten elkaar op buurtpleinen, aan het water, in de binnentuinen, op het zonnige terras, in de gym, op ecologische daktuinen of bij pionierende ondernemers. De immense Werkspoorhal, waar ooit machines en scheepsdieselmotoren van de VOC-kade gleden, vormt straks het hart van Oostenburg; een plein met kathedrale afmetingen, waar als het zomer is de schuifdeuren opengaan. Dan bezoekt u hier foodtruckfestivals of kleurrijke markten. In de winter een kunstexpositie of misschien wel een ijsbaan. De historische werkplaats van Amsterdam is de toekomstige hotspot voor alle Amsterdammers. Dé ontmoetingsplek voor buren, bewoners en bezoekers.

Wonen

Op Eiland Oostenburg worden de volgende appartementengebouwen gerealiseerd:

De HoutVerkoop is gestart!

De VijzelVerkoop is gestart!

De AdmiraalVerkoop is gestart!

De SusannaVerkoop is gestart!

De KeizerVerkoop is gestart!

De Pauwel Verkoop is gestart!

De PrinsVerkoop is gestart!

Huren op OostenburgVerhuur is gestart. Oplevering indicatie van appartementen in De Zwaan Q2 2021. De verwachte oplevering van de appartementen in het wooncomplex De Parel is Q3 2021.

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Registreer je dan via de project site of bel naar 020 – 3050560.

Op Oostenburg is een ontwikkeling van een samenwerkingsverband tussen Steenwell en VORM Ontwikkeling.

OostenburgOostenburg

Kenmerken

– Amsterdam, Eiland Oostenburg
– Nieuwe stoere stadswijk op EIGEN GROND
– Aantrekkelijk en gevarieerd eiland
– Robuuste industriële signatuur wordt behouden
– Verschillende fases met ieder zijn eigen karakter


ga naar project site
deel deze pagina