Switi 3C

Project in voorbereiding

Na de voorgaande fases wordt het nieuwbouwproject Switi verder uitgebreid, binnenkort komt namelijk fase 3C in de verkoop! In deze fase van het project worden 69 nieuwe woningen gebouwd: eengezinswoningen en appartementen. En hierbij staan duurzaamheid en betaalbaarheid centraal!

Aanbod
Switi fase 3C bestaat uit verschillende eengezinswoningen en appartementen: 2 hoekwoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2, 22 tussenwoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2 en 45 appartementen met een woonoppervlakte van circa 60 m2 tot 65 m2. De ruim opgezette eengezinswoningen zijn gelegen aan het water en het appartementen gebouw is aan de buitenkant voorzien van hout. Ga snel naar de projectwebsite om het aanbod te bekijken.

Duurzaamheid
De hoge mate van duurzaamheid voor dit Amsterdamse project zit hem vooral in het gebruik van de toegepaste materialen. In deze tijd, waar we optimaal gebruik moeten maken van de beschikbare natuurlijke bronnen en energie, heeft bouwen met hout veel voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Daarom is voor Switi fase 3C gekozen om veel gebruik te maken van hout en bamboe, uniek voor Amsterdam.

Het bouwen met hout is gunstig voor het klimaat omdat er geen CO2 vrij komt zolang het hout wordt gebruikt. Bomen zetten namelijk CO2 om in zuurstof. Wanneer het gebruikt wordt om te bouwen, komt het nauwelijks vrij en dat is dus goed voor het milieu! Daarnaast worden voor de bomen die worden gebruikt voor de bouw van Switi fase 3C kort na de kap nieuwe bomen geplant.

Hout is bovenal een natuurlijk en warm materiaal wat gezond en aangenaam is voor de bewoners. De constructie van de gebouwen hebben een hoge thermische isolatie en bieden een comfortabel klimaat in de woning. Bijverwarming in de laagbouw wordt verzorgd door infraroodpanelen die stralingswarmte afgeven. De panelen verwarmen het lichaam en niet de lucht wat energie besparend werkt.

Natuurlijk worden in het project zonnepanelen toegepast. We bezorgen door de panelen, in combinatie met andere maatregelen, een hoge energieprestatie van de woningen. In de laagbouw gebruiken we de opgewekte stroom voor warmtepanelen waardoor het mogelijk is om deze woningen af te koppelen van stadsverwarming.

Locatie
Switi is dé plek om te wonen Amsterdam-Zuidoost. Deze stadswijk ontwikkelt zich in een enorm snel tempo. In de komende 20 jaar zullen er in totaal hier zo’n 35.000 tot 40.000 woningen worden bijgebouwd.  Dit project is gelegen aan de zuidelijke kant (de Gooise kant) van de Bijlmer: sfeervol, rustig en groen wonen, met alle voorzieningen binnen handbereik. Er zijn zelfs drie stadsparken in de buurt waar je lekker kan sporten of een wandeling doorheen kunt maken: het Nelson Mandelapark, Gaasperpark met Gaasperplas en het Floriadeterrein. Ofterwijl: een perfecte plek om te wonen!

Interesse?
Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie? Neem dan snel een kijkje op de projectwebsite van Switi en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om up to date te blijven!

Kenmerken

– Fase 3C van Switi
– 2 hoekwoningen, 22 tussenwoningen en 45 appartementen
– Hoge mate gebruik van hout maakt dit project uniek
– Gelegen aan de zuidelijke kant van de Bijlmer
– Project in voorbereiding


deel deze pagina