Verkocht

Frans van Mierisstraat 37-III

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 925.000 129 m2 Ja

BESCHRIJVING

ROYAAL DUBBEL BOVENHUIS, GELEGEN OP EIGEN GROND MET MOGELIJKHEID TOT HET REALISEREN VAN EEN DAKTERRAS IN AMSTERDAM ZUID!

Dit prachtige bovenhuis (129 m²) met twee balkons (2,1 m² en 9,7 m²) bevindt zich op de derde en vierde verdieping van een karakteristiek pand uit 1910 in de Concertgebouwbuurt in de chique Frans van Mierisstraat.

Als je droomt van een pand met historie op een waanzinnig goede locatie, zoek dan niet verder!

Het hele bovenhuis heeft een prachtige houten vloer en de woonkamer heeft de originele en-suite deuren. Het Museumplein en de Van Baerlestraat liggen om de hoek, dus aan gezellige restaurants en fijne winkels geen gebrek.
Van deze plek gaat men houden omdat de locatie onverslaanbaar is met alle denkbare faciliteiten op loopafstand. De houten vloer geeft dit huis veel karakter en charme.

INDELING
Derde verdieping
De ruime hal geeft toegang tot alle vertrekken. De huidige woonkamer met openslaande deuren en Frans balkon is goed bemeten en zodoende zeer geschikt voor het creëren van een mooie open keuken om zo ontspannen en entertainen in één ruimte samen te laten komen. Deze ruimte wordt middels authentieke en-suite deuren gescheiden van de eetkamer met balkon. Maak van het laatste een fijne, moderne living en gebruik op zonnige dagen het balkon als verlengde van je woonruimte. Op deze etage tref je tevens een grote slaapkamer, een separaat toilet en veel kastruimte.
De opties voor het aanbrengen van je eigen persoonlijke touch zijn hier eindeloos.

Vierde verdieping
De grote slaapkamer op deze etage geeft toegang tot een ruim balkon op het zuiden. Daarnaast vind je hier een ruime badkamer met douche, ligbad, een tweede toilet en vloerverwarming en wederom veel kastruimte. Bovenop de vierde verdieping kan voor een gedeelte van het dak een fantastisch dakterras geplaatst worden, dit is te realiseren conform de splitsingsakte. Echter onder voorbehoud van het verkrijgen van een vergunning van Gemeente Amsterdam.

LIGGING
Het appartement is gelegen op een fantastische locatie in het populaire Oud-Zuid in de chique Frans van Mierisstraat. Voor zowel de dagelijkse benodigdheden als ook trendy winkels en goede speciaalzaken kun je terecht in de Van Baerlestraat, Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat. Met het Museumplein om de hoek liggen ook diverse musea, waaronder het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, op een steenworp afstand.
Overigens zijn er verschillende sportscholen, bus- en tramhaltes en uitstekend aangeschreven scholen in de buurt.

BEREIKBAARHEID
Het is perfect voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke toegang tot alles wat Amsterdam te bieden heeft. De bus en tramstations liggen allemaal op loopafstand, zodat u gemakkelijk door de stad kunt reizen. En met het stadscentrum op slechts enkele minuten fietsafstand bevindt u zich in het hart van alle actie, daarnaast bent u zo de stad uit via de A10.

ERFPACHT EN SPLITSING
Het appartement is gelegen op eigen grond, dat betekent dus geen erfpacht.
Daarnaast is het appartement zeer recent gesplitst in 2021, hiervoor is vergunning afgegeven door de Gemeente Amsterdam.
Bij het afgegeven van een splitsingsvergunning dient een pand aan bepaalde kwaliteitseisen te voldoen. Zo zijn er nieuwe radiatoren geplaatst, is standleiding vernieuwd en zijn er nieuwe kozijnen aan de achterzijde geplaatst.

BIJZONDERHEDEN
– Dubbel bovenhuis;
– 129 m² woonoppervlakte;
– Twee zeer goed bemeten slaapkamers, mogelijkheid tot creëren derde slaapkamer;
– Twee balkons, totaal 12 m2, mogelijkheid tot creëren dakterras, onder voorbehoud vergunning van Gemeente Amsterdam;
– Gelegen op eigen grond;
– Parkeren via vergunningenstelsel via Gemeente Amsterdam;
– VvE in oprichting, deze staat ingeschreven bij de KvK;
– Er zijn nog geen servicekosten vastgesteld;
– In 2021 gesplitst in 4 appartementsrechten;
– Gemeentelijk beschermd stadsgezicht;
– Funderingscode II, fundering goed bevonden voor splitsing in 2021;
– Ouderdoms- en asbestclausule van toepassing;
– Niet zelf bewoningsclausule van toepassing;
– Oplevering in overleg.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor jou van belang is, raden wij jou aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
AMSTERDAM
Adres
Frans van Mierisstraat 37-III
Postcode
1071 RJ

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
TV kabel, Airconditioning, Frans balkon, Glasvezel kabel
1 /

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  CONTACTPERSOON
  Pien
  020 3050560

  ONS AANBOD IN DE OMGEVING

  • Woonhuis €7.500.000

   De Lairessestraat 37

   1071 NS AMSTERDAM
   4 badkamers
   517 m2 oppervlakte
   14 kamers
  • Appartement €7.500.000

   Banstraat 27A

   1071 JW AMSTERDAM
   5 badkamers
   498 m2 oppervlakte
   11 kamers
  • Appartement €1.390.000

   Prinsengracht 474D

   1017 KG AMSTERDAM
   1 badkamers
   124 m2 oppervlakte
   3 kamers