Verkocht

Lomanstraat 45II

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 1.750.000 163 m2 Ja

BESCHRIJVING

English Translation below

Lomanstraat 45-II – luxe, dubbel bovenhuis met groot dakterras op toplocatie

Om de hoek van het Vondelpark, in de charmante Lomanstraat, staat een prachtig pand uit 1913.
Dit unieke dubbele bovenappartement van 163 m2 siert de 3e en 4e verdieping en een riant dakterras van 53 m2. Met liefde, zorg en respect voor alle karakteristieke details hebben de huidige eigenaren het appartement in 2021 en 2022 volledig gerestaureerd. Ook het buitenschilderwerk en groot onderhoud is in juni 2022 gedaan. Laat u verrassen door de ruime kamers met stijlvolle afwerking en oog voor detail; dit is ultieme turnkey luxe.

Hoewel elke ruimte zijn eigen sfeer heeft, is er harmonie. Door consequent om te gaan met materialen en kleurgebruik wordt u ‘omarmd’ door de fijne sfeer van dit huis. Het Calacatta marmer van de originele schouwen op de 1e verdieping in de woonkamer en eetkamer ziet u terugkomen in het keukenblad en de op maat gemaakte, dubbele wastafel. De prachtige, nieuwe eiken visgraat vloeren met klassieke plinten, (gelegd op dubbele Fermacell voor extra isolatie), zijn overal doorgelegd. In welke kamer u ook bent, overal wordt u herinnerd aan het feit dat dit huis uit 1913 stamt. De originele glas-in-loodramen, paneeldeuren, en-suite-indeling en sierplafonds zijn de meest aansprekende voorbeelden.

INDELING – 1e verdieping

Entree
Bij binnenkomst wordt de toon gezet. De originele trappen zijn gerestaureerd en de entreetrap heeft nieuwe bekleding in hetzelfde patroon als de sisal traploper met katoenen bies die op traditionele wijze met roeden is aangebracht. De hal biedt toegang tot de woonkamer, eetkamer, studie- of slaapkamer, een berging kast en prachtig toilet met echte marmeren Carrara-tegels op de wanden en vloer, met natuurstenen fontein en Villeroy en Boch-toilet. Het toilet op de 2e verdieping heeft dezelfde klasse.

Woonkamer
De woonkamer met originele marmeren schouw is indrukwekkend. Uw blik wordt via de hoge ramen met bovenlichten van glas in lood getrokken naar de originele sierplafonds die volledig zijn gerestaureerd. Via de en-suitedeuren, ook weer met origineel glas in lood, is de woonkamer subtiel gescheiden van de royale eetkamer.

Eetkamer en keuken
Mooi detail is de op maat gemaakte raambank, met luxe ‘Arte Facet’ behang, welke geheel doorloopt over het plafond. Dit vormt een heerlijke plek om van de zon te genieten met een goed boek of om een aperitief te drinken en uw gasten te entertainen voor het diner.

De keuken en eetkamer zijn verbonden via een (schier)eiland, waardoor de luxe maatwerk keuken in Nederlands eiken, een onderdeel vormt van de eetkamer. De werkbladen van echt Calacatta marmer zijn beschermd met Tuffskin-folie, waardoor het marmer vlekvrij blijft en hittebestendig is tot 400 graden. De keuken van nog geen jaar oud is voorzien van alle luxe apparatuur die u maar kunt bedenken. Voor de kook- en wijnliefhebbers is er een Dunavox-wijnkoelkast met twee temperatuur zones en ruimte voor 72 flessen wijn, een family-size Siemens koelkast, aparte Siemens vriezer en een ATAG 5-pits gas-op-glaskookplaat met wok brander.

2e verdieping – Slaapkamers, inloopkast en badkamer
Op de 2e verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, waarvan de Master slaapkamer aan de achterzijde prachtige openslaande deuren heeft naar een balkon op het zuiden, waar s’ochtends al in de zon koffie kan worden gedronken of ontbeten met de krant.

In de grote slaapkamer aan de voorzijde, met voldoende ruimte voor grote kledingkasten en een bureau of dressing table, worden u of uw gasten vredevol wakker in het groen van de wereldberoemde bomen van de Lomanstraat. De 2 grootste slaapkamers hebben ook nog de originele zwarte natuurstenen schouwen.

De inloopkast (of vijfde slaapkamer) op deze verdieping is zeer riant, met veel ruimte voor een ‘his-and hers’ kledingkast met veel hangruimte, uittrekbare schoenen planken en diverse lades. Het beschikt over 2 daklichten voor natuurlijk licht overdag en is voorzien van directe- en indirecte verlichting voor in de avond.

De badkamer is een ware spa met luxe Grohe designkranen, nieuwe vloerverwarming, een op maat gemaakte marmeren wastafel en een regendouche. In het royale vrijstaande bad, ontspant u aan het einde van de dag onder de sterren met een glas wijn. Ook hier is tot in het kleinste detail nagedacht over alles.

Derde verdieping – Dakterras
Last, maar zeker not least, nemen we u mee naar het grote dakterras van 53 m2 met hardhouten vlonderdelen dat in 2015 door De Dakdokters is aangelegd. Er zijn plantenbakken met een unieke variëteit aan beplanting en siergrassen geplaatst, waarbij rekening is gehouden met de maanden en seizoenen, waardoor u zo lang mogelijk kunt genieten van het groen en het kleurenspel. De bomen van de Lomanstraat, samen met de met hedera aangeplante trellis schermen, bieden u ultieme privacy. Alle bakken zijn van irrigatie met timer voorzien voor makkelijk onderhoud en comfort.
In het hardhouten dakhuisje is tevens een keukenblokje met koelkast aanwezig.

Op het dakterras heeft u de gehele dag zon en voelt u zich verheven boven de stad. Het voelt als een ware groene oase, waar u tot laat in de avond heerlijk buiten kunt genieten van de zon met een indrukwekkend uitzicht over het mooiste stukje van Amsterdam.

LOCATIE
Wie Amsterdam een beetje kent, weet dat de Lomanstraat in de Willemsparkbuurt een toplocatie is. Ideaal gelegen ten opzichte van het Vondelpark, Oud-Zuid én perfect verbonden met de A10, zodat je met een kwartier op Schiphol bent, om maar een voorbeeld te noemen. In de buurt zijn talloze goede restaurants en mooie winkels. Met een kwartier wandel je naar het Museumkwartier dat bekend staat om de musea en chique winkelstraten. Uiteraard zijn er in de buurt diverse goede scholen en de British School of Amsterdam bevindt zich op 6 minuten loopafstand.

Bijzonderheden

– Dubbel bovenhuis 163 m2 aan woonoppervlakte
– Eigen opgang op de begane grond
– 4 slaapkamers, woonkamer en suite met originele glas in lood ramen
– Geheel gerenoveerd in 2021/2022 met behoud van- en terugbrengen van oude details
– Luxe badkamer (2021)
– Nieuwe HR CV Ketel en nieuwe kolomradiatoren in oude stijl (2021)
– Riant dakterras met dakhuisje van 53 m2 met fenomenaal uitzicht
– Nederlandse Eiken maatkeuken met Calacatta bladen, Quooker en Dunavox 72-flessen wijnkoelkast
– Gelegen op eigen grond, geen erfpacht
– Servicekosten 176,- per maand
– Kleine VvE, 2 leden
– Gelegen op een toplocatie in Oud-Zuid
– Ouderdom en asbestclausule van toepassing (standaardclausules bij woningen gebouwd voor 1990)
– Interieur en dakterras inrichting beschikbaar ter overname in overleg
– Oplevering in overleg

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor jou van belang is, raden wij jou aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.
—————————————————————————
Lomanstraat 45-II – luxurious double upper apartment with large roof terrace in a prime location

Around the corner from the Vondelpark, in the charming Lomanstraat, stands a beautiful property from 1913. This unique apartment of 163 m2 is split across two (the 3rd and 4th) floors and also constitutes a large roof terrace of 53m2. The property was completely restored in 2021 and 2022 by the current owners with love, care and respect for the character and original details of the building. The exterior was repainted (front and back), and other significant maintenance carried out, in June 2022. Let yourself be amazed by the stylish finishes, spacious rooms and attention to detail; this is the ultimate luxury.

Although every room has its own ambience, there is harmony throughout. Through congruous use of material and colour, you are literally embraced by the beautiful atmosphere of this property. The Calacatta marble of the original fireplace mantels in the living room and dining room return in the kitchen work surfaces and in the tailor-made double bathroom sink. The beautiful new oak Herringbone floor with classic skirting boards, has been laid on double Fermacell (for extra insulation) and travels continuously throughout the house. In every room you enter, you are reminded of the fact that this house originated in 1913; the original leaded glass, panel doors, en-suite layout and decorative ceilings being the most alluring examples.

LAYOUT 1st floor
Entrance
The tone is set upon arrival. The original stairs have all been restored and the entrance staircase has been re-carpeted to mirror the pattern of the sisal runner with cotton trim further upstairs, which has been laid in the traditional way, set with metal rods not glue. Off the first hallway are the living room, dining room, study (or additional bedroom), a cloakroom and a beautiful toilet with real Carrara marble floor and wall tiles, a natural stone sink and a Villeroy and Boch toilet. The toilet on the second floor possesses the same stylishness.

Living room
The living room is impressive with its original marble fireplace mantel. The eye is drawn from the large windows with characteristic leaded glass to the original decorative ceilings which have been completely and lovingly restored. The retractable “ensuite” doors, also containing the original leaded glass detailing, divide the living area from the spacious dining room.

Dining room and kitchen
A delightful detail in the dining room is the custom-made window seat with luxurious “Arte Facet” wallpaper which flows from wall to wall and across the ceiling. This “snug” is the perfect place to enjoy the sun with a good book, or to drink an aperitif and entertain your guests before dinner.

The kitchen and dining room are connected by a kitchen peninsula, through which the luxurious custom-made Dutch oak kitchen seamlessly becomes part of the dining room. The real Calacatta marble work surfaces are protected with “Tuffskin” foil which protects the stone from stains and heat up to 400 degrees. The kitchen (itself barely one year old) is completely fitted out with high-end appliances. For the cook and the wine-lover there is a Dunavox wine fridge with 2 temperature zones and space for 72 bottles, a family size Siemens fridge, separate Siemens freezer and an ATAG hob with 5 gas rings, including one specifically for wok-cooking.

Second floor – Bedrooms, walk-in wardrobe and bathroom
There are 3 bedrooms on the second floor. The Master bedroom, at the back of the property, has beautiful French doors which open out onto a South-facing balcony where coffee or breakfast with a newspaper can be taken in the morning sun.

The large bedroom at the front of the property has sufficient space for a large wardrobe and a dressing table or chest of drawers. Here, you or your guests can peacefully awake up to the green foliage of the word famous trees of the Lomanstraat. Both of the largest bedrooms on this floor display the impressive original black natural stone fireplace mantels.

The walk-in wardrobe (or 5th bedroom) on the 2nd floor has space for a “his and hers” wardrobe on opposite walls with ample hanging space, pull-out shelving for shoes and various drawers. During the day the room benefits from natural light from two skylights whilst at night the direct and indirect lighting generates a sense of opulence.

The bathroom is spa-like with high-end Grohe design fittings, new underfloor heating, a grand custom made marble sink and a rain shower. Here you can while away your time at the end of the day together with a glass of wine, relaxing under the stars in the generous free-standing bath. Also in this room is it evident that every detail of the property has been carefully considered.

Third floor – Roof terrace
Last, but for sure not least, is the large 53m2 roof terrace, laid by the “Dakdokters” in 2015 from hardwood. Here you will find plant boxes and pots filled with a plentiful variety of colourful blooms and ornamental grasses. The months and seasons have been carefully considered so that you can enjoy the foliage, plumes and blossoms for as long as possible in the year. The trees of the Lomanstraat, together with the ivy-planted trellis screens ensure that you have the ultimate privacy. There is a timed irrigation system installed for your comfort and easy maintenance. The hardwood “roof house” contains a cupboard and fridge.

The sun is present throughout the day on the roof terrace; it is a green oasis where you can enjoy the outdoor life and rays of the sun until late into the evening. The roof offers spectacular views of the city of Amsterdam but at the same time one feels completely secluded from the hustle and bustle of city life going on down below.

LOCATION
Those that know Amsterdam will know that the Lomanstraat in the so-called Willemsparkbuurt is a prime location. Ideally situated in relation to the beautiful Vondelpark, the area of “Old South” and close to the A10 motorway meaning, for example, you can be at Schiphol Airport within 15 minutes. The neighbourhood contains a plethora of good restaurants and a variety of food and clothing shops. Within a 15 minute walk is the “Museum Quarter” famous for its museums and high-end shops. The area also contains several good schools and the British School of Amsterdam is only a 6 minute walk from the property itself.

Points of note
– apartment of 163m2
– Own entrance
– 4 bedrooms
– Completely renovated 2021/2022 to retain and restore original details
– Luxurious bathroom (2021)
– New boiler and new column radiators in traditional style (2021)
– Spacious roof terrace of 53m2 with spectacular views
– Custom made Dutch oak kitchen with Calacatta marble work surfaces, Dunavox wine fridge (72 bottles) and Quooker
– Freehold
– Service costs EUR 176,- per month
– Small Housing Owners Association (“VVE”), 2 members
– Age (“ouderdom”) and asbestos (“asbest”) clauses applicable (standard for houses built before 1990)

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
AMSTERDAM
Adres
Lomanstraat 45II
Postcode
1075 PV

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, alarminstallatie, TV kabel
1 /

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  CONTACTPERSOON
  Tim
  020 3050560

  ONS AANBOD IN DE OMGEVING

  • Appartement €400.000

   Olympiaweg 40H

   1076 VZ AMSTERDAM
   1 badkamers
   40 m2 oppervlakte
   2 kamers
  • Appartement €450.000

   Vogelenzangstraat 62-2

   1058 SW AMSTERDAM
   1 badkamers
   54 m2 oppervlakte
   3 kamers
  • Appartement €7.500.000

   Banstraat 27A

   1071 JW AMSTERDAM
   5 badkamers
   498 m2 oppervlakte
   11 kamers