Verkocht

Tuin van Hera 5

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 1.350.000 173 m2 Ja

BESCHRIJVING

UNIEK! Zeer ruim en zelden beschikbaar herenhuis (173m2) met tuin aan het water, zes slaapkamers en twee badkamers in de kindvriendelijke buurt Oostpoort.

Een herenhuis van dit formaat op deze bijzonder aangename plek in Amsterdam Oost komt werkelijk zelden beschikbaar en is dus een unieke kans te noemen. Oostport is een nieuwe wijk met een kindvriendelijke opzet doordat er alleen bestemmingsverkeer is. Om de hoek liggen de Linnaeusparkweg en de Middenweg met veel goede horeca en fijne terrassen. Winkelcentrum Oostpoort voor de dagelijkse boodschappen ligt op loopafstand en ook diverse goede (basis)scholen zijn in de nabijheid. Hier is het dus buitengewoon goed wonen!

Indeling
De oprit voor het huis biedt naast de nodige privacy, ook ruimte aan een auto en een praktische berging voor bijvoorbeeld fietsen, tuinartikelen en gereedschap. De robuuste gevel heeft een statig, maar informeel voorkomen. De entree na binnenkomst is licht en beschikt over een ruime hal met toilet, garderobeplek en de trapopgang naar de bovengelegen verdiepingen. Aan de voorzijde van dit herenhuis ligt de smaakvolle keuken met centraal kookeiland vanwaar er een aangename verbinding is met de eettafel en de lichte woonkamer aan de tuinzijde. De keuken beschikt over diverse inbouwapparatuur. De riante zithoek in de woonkamer heeft naast een hout gestookte haard als warm middelpunt, ook een trapkast met veel bergruimte en prachtige dubbele openslaande deuren naar de achtertuin aan het water. De plafondhoogte van 3 meter geeft een mooi, ruimtelijk gevoel. De tuin is voorzien van een betegeld, vrij gelegen terras tegen de gevel om te genieten van zonnige dagen en lange zomeravonden. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping:
De lange overloop geeft toegang tot alle vertrekken op deze etage. Er zijn drie slaapkamers en een badkamer, waarvan twee slaapkamers vergelijkbaar zijn qua grootte en beide beschikken over een Frans balkon. Ook de derde, kleinere, slaapkamer met uitzicht op de tuin en het water beschikt over een Frans balkon. Naast de drie slaapkamers, is er tevens een ruime badkamer voorzien van een inloopdouche, een dubbele wastafel met spiegelkast, mechanische ventilatie, een separaat toilet en een radiator.

Tweede verdieping:
Ook op deze verdieping zijn drie slaapkamers, een berging en een badkamer gesitueerd. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een directe toegang tot de aangrenzende kamer welke goed ingericht zou kunnen worden als walk-in-closet of samengevoegd zou kunnen worden tot een extra comfortabele kamer. Beide grote slaapkamers op de tweede verdieping hebben een schuin plafond met een hoogte van ruim 4,50 meter in de nok. Dit geeft een spectaculaire sfeer die versterkt wordt door de drie bijzonder verdeelde ramen in de gevel. De nette badkamer beschikt over een ligbad, separate inloopdouche, wastafel, mechanische ventilatie, toilet en een radiator. Deze verdieping geeft deze bijzondere gezinswoning werkelijk veel ruimte en mogelijkheden.

Omgeving en bereikbaarheid:
Om de hoek van dit prachtige pand liggen de Linnaeusparkweg en de Middenweg met veel goede restaurants, cafés en fijne terrassen zoals LouisLouis, de biertuin Oost, La Vallade en restaurant de Kas. Winkelcentrum Oostpoort voor de dagelijkse boodschappen ligt op loopafstand en ook diverse goede (basis)scholen zijn in de nabijheid. Park Frankendael en het Oosterpark zorgen voor het nodige groen en rust in de omgeving en ook diverse sportfaciliteiten zijn dichtbij. Station Muiderpoort, Science park en Amstel zijn ov-mogelijkheden in de buurt.

Erfpacht:
De woning is op erfpachtgrond gelegen en het huidige tijdvak loopt tot en met 2064. De jaarlijkse canon bedraagt €6.559,02 en wordt jaarlijks geïndexeerd en is fiscaal aftrekbaar. De erfpacht kan worden omgezet naar eeuwigdurende erfpacht met gebruik van de gunstige voorwaarden.

Bijzonderheden:
– Zeer ruim Herenhuis van ruim 173m2 verdeeld over 3 verdiepingen;
– Slechts zelden komt hier een woning in de verkoop;
– Oprit voor 1 of 2 (kleine) auto’s met mogelijkheid voor laadpaal;
– 6 slaapkamers en 2 badkamers;
– Vloerverwarming door het gehele huis;
– Prachtig centrale, kindvriendelijke omgeving;
– Heerlijke achtertuin aan het water op het zuiden;
– Energielabel A;
– Beschikt over zonnepanelen;
– Berging met elektra aan de voorzijde;
– Alle gemakken van Oostpoort binnen handbereik;
– Er is geen Vereniging van Eigenaren, maar een vereniging voor het beheer van het mandeligterrein met een maandelijkse bijdrage van €15,-;
– Erfpachtcanon bedraagt €6.559,02 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd. Het huidige tijdvak loopt tot en met 2064;
– Oplevering in overleg.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor jou van belang is, raden wij jou aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
AMSTERDAM
Adres
Tuin van Hera 5
Postcode
1093 NP

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, Zonnepanelen
1 /

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  CONTACTPERSOON
  Pien
  020 3050560

  ONS AANBOD IN DE OMGEVING

  • Appartement €650.000

   Alexanderplein 7B

   1018 CG AMSTERDAM
   1 badkamers
   66 m2 oppervlakte
   3 kamers
  • Appartement €925.000

   Cornelis Vermuydenstraat 19

   1018 RN AMSTERDAM
   1 badkamers
   111 m2 oppervlakte
   3 kamers
  • Appartement €3.366

   Oostenburgermiddenstraat 106-122

   1018 LC AMSTERDAM
   1 badkamers
   156 m2 oppervlakte
   3 kamers