NIEUWE START IN AMSTERDAM SLOTERDIJK

VERHUUR IS GESTART!

West Block is een getransformeerd kantoorpand in Amsterdam Sloterdijk.  Er worden 56 luxe studio’s en 2-kamer- en 3-kamerappartementen ontwikkeld. De appartementen worden voorzien van een mooi afgewerkte keuken en badkamer. Daarnaast beschikt ieder appartement over een eigen balkon en er is mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage. 

Naar verwachting wordt West Block in het laatste kwartaal van 2022 opgeleverd

 

DE STUDIO'S EN APPARTEMENTEN

Studio

De studio’s van West Block zijn een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele studio in Amsterdam. De studio’s zijn mooi afgewerkt, met een ruime keuken en badkamer. Het slaapgedeelte is door een muur gescheiden van het woongedeelte, waardoor het perfect is voor mensen die wat meer privacy willen. De studio’s variëren in grootte van 45 tot 61 vierkante meter, waardoor ze perfect zijn voor 1 of 2 persoonshuishoudens.

2-kamer appartement

Op zoek naar een ruim en licht tweekamerappartement in Amsterdam? Dan is West Block Amsterdam Sloterdijk wellicht perfect voor jou! De tweekamerappartementen zijn netjes afgewerkt en beschikken over een moderne keuken en badkamer. De grote ramen zorgen voor veel licht en het balkon is perfect om van het Nederlandse weer te genieten. Daarnaast is de locatie centraal met station Amsterdam Sloterdijk in de buurt.

3-kamer
appartement

De driekamerappartementen zijn netjes afgewerkt, met een gloednieuwe keuken en badkamer. De lichtinval is geweldig, dankzij de grote ramen in de woonkamer en het balkon. En West Block ligt in het westen van Amsterdam, wat betekent dat je dicht bij al het beste bent dat Amsterdam te bieden heeft!  

 

DE OMGEVING AMSTERDAM SLOTERDIJK

Amsterdam sloterdijk

West Block is een transformatie huurproject in Amsterdam Sloterdijk. Het project biedt een unieke kans om in het centrum van de stad te wonen. Amsterdam Sloterdijk ligt net ten westen van het stadscentrum en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De buurt is gevuld met parken, cafés en winkels, en ligt dicht bij een aantal van de meest populaire attracties van Amsterdam.

Veelgestelde vragen

Huren in West Block

De prognose start verhuur van West Block is in het 4de kwartaal van 2022

Zodra de inschrijfperiode van start gaat, wordt hierover een algemene nieuwsbrief verstuurd. De inschrijving is online in een beveiligde omgeving en bestaat uit verschillende onderdelen en stappen, tijdens de stappen worden er diverse controles uitgevoerd:

 • Inschrijven
  Ga naar “inschrijven” en zoek in de appartementenzoeker naar jouw favoriete appartementen. Wanneer jij jouw voorkeursappartementen hebt toegevoegd aan jouw favorieten kan de inschrijving afgerond worden.
 • Online dossier
  Wanneer het inschrijfformulier ingevuld en verstuurd is, wordt er een persoonlijke mail verstuurd voor het aanmaken van een wachtwoord voor het persoonlijke online dossier. Hierin worden persoonlijke documenten en gegevens uitgevraagd. Ook is het mogelijk om op een later moment de documenten of gegevens aan te passen. 

Let op: de inschrijving is pas definitief als het inschrijfformulier digitaal ondertekend is. 

 • Voorlopige toewijzing
  We gaan op basis van de aangegeven voorkeuren en ingevulde gegevens de appartementen toewijzen. De uitslag van de toewijzing wordt via e-mail bekend gemaakt, in de e-mail staat ook gelijk de instructie hoe de voorlopige toewijzing geaccepteerd kan worden. 
 • Toewijzing
  Aan de hand van de voor de appartementen gestelde inkomenseis (zie toelichting verder in deze FAQ), voorkeuren, beschikbaarheid en volledigheid van dossiers, worden de appartementen uiteindelijk toegewezen aan de best passende kandidaat. Heb je geen bericht ontvangen dat je bent toegewezen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan, je kan dus nog steeds kans maken op een appartement!
 • Eindcontrole en definitieve acceptatie
  Na het accepteren van het appartement begint het controleren van jouw dossier. We toetsen jouw gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden.
  Wanneer je dossier volledig akkoord bevonden is krijg je per e-mail bericht dat je dossier is goedgekeurd en wordt de huurovereenkomst digitaal ter ondertekening aangeboden. 
 • Oplevering en sleuteloverdracht
  Nadat het contract is ondertekend word je geïnformeerd over de exacte datum van sleuteloverdracht en de verdere opleverprocedure. Het is mogelijk dat er bij de ondertekening van de huurovereenkomst nog niet duidelijk is wat de exacte opleverdatum van je appartement is. In dit geval ontvang je waar mogelijk, maximaal vier weken van tevoren de definitieve datum voor de sleuteloverdracht.

Vanzelfsprekend gaan wij vertrouwelijk om met de geüploade documenten en jouw gegevens. Na afwijzing worden alle documenten verwijderd.

Nee, er worden geen inschrijfkosten of bemiddelingskosten in rekening gebracht.

Een midden huurwoning is een huurwoning met een huurprijs tot maximaal 1.068 euro per maand.

Voor de toewijzing van een woning kijken wij naar de financiële haalbaarheid van de inschrijving. Wij hanteren een minimale (gezamenlijk) bruto-inkomenseis van minimaal 3,5x de maandhuur en een maximum van € 64.407,-. op jaar basis. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoet aan de criteria voor huisvestigingvergunning van de gemeente Amsterdam

Om in aanmerking te komen voor een vrije sector appartement in West Block dien je ten minste te voldoen aan:

 • Een bruto maandinkomen van minimaal 3,5x de maandhuur. 
 • Bij tweeverdieners dient het gezamenlijke maandinkomen minimaal 4x de bruto maandhuur te bedragen.
 • Zelfstandig ondernemers dienen minimaal 2 jaar geregistreerd te zijn bij de KvK. Daarnaast zal een recente winst- of verliesrekening van minimaal twee volledige boekjaren getoond moeten worden.
 • Voor gepensioneerden geldt dat het bruto maandinkomen gelijk moet zijn aan minimaal 3x de maandhuur.
 • Je mag geen betalingsachterstand hebben bij een eerdere verhuurder of hypotheekverstrekker. Op basis hiervan kan de toewijzing geannuleerd worden.

In loondienst:

vakantiegeld, vaste bonus en een vaste 13e maand worden meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Met pensioen:

Jouw totale jaarinkomen van uw AOW en pensioen(en). (De meest recente jaaropgaven bij elkaar opgeteld.)

Eigen vermogen:

Je eigen vermogen kun je voor 10% bij je bruto jaarinkomen optellen. Je dient het eigen vermogen bij ons aan te tonen, bijvoorbeeld door middel van een kopie van een bankafschrift van een Nederlandse bankrekening.

Zelfstandig ondernemer:

Het bruto jaarinkomen wordt berekend op basis van jouw netto bedrijfsresultaat.

Let op: heb je vaste financiële verplichtingen zoals aflossingen op hypotheek, leningen of alimentatie? Deze worden meegenomen in de inkomensberekening.

Identiteit

 • Uittreksel bevolkingsregister (in het geval van meerdere huurders van beiden, maximaal 3 maanden oud)
 • Een verklaring van de huidige verhuurder / hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben je wél inwonend (bijvoorbeeld: woon je nog bij jou ouders)? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.
 • Kopie ID kaart/Paspoort. Hiervoor kun je gebruik maken van de KopieID app van de Rijksoverheid. 

Ben je in loondienst?

 • Werkgeversverklaring van maximaal 3 maanden oud
 • 3 meest recente salarisstroken
 • 3 recente bankafschriften, waaruit het salaris blijkt.

Ben je zelfstandig ondernemer?

 • Als ondernemer kun je jouw inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543 of door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Let op: je kunt dit document alleen opvragen met een DigiD.
 • Heb je geen inkomensverklaring? Dan is een accountants- of boekhoudersverklaring met jaarrekening noodzakelijk.
 • Balans, winst- en verliesrekening van de afgelopen 2 jaar opgemaakt door accountant/administratiekantoor.
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst).
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent uittreksel uit het Kamer van Koophandel register (niet ouder dan 3 maanden)

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?

 • Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
 • Inkomensverklaring van de belastingdienst
 • Drie bankafschriften waarop de storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is.

Heb je momenteel een koopwoning?

Dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten én de huurkosten te dragen.

Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht:

 • (Voorlopige) koopakte aanleveren
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker OF een nota van afrekening.

Je houdt de hypotheek aan:

 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker
 • Drie bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten

Tevens dien je er rekening mee te houden dat je vanuit de huurovereenkomst verplicht bent je in te schrijven op het adres van het gehuurde. Eventuele hypotheekrente aftrek komt hiermee te vervallen.

Heb je momenteel een huurwoning?

 • Recente verhuurdersverklaring

Scheiding

In het geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant of verklaring mediator, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Tenzij aan de inkomensnorm wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk om een woning te huren in dit project.

Om identiteitsfraude tegen te gaan is het belangrijk om documenten aan te leveren die aan de AVG richtlijnen voldoen. Dit houdt onder meer in dat je BSN en pasfoto niet zichtbaar mogen zijn. Hiervoor kun je gebruik maken van de KopieID app van de Rijksoverheid.

Voordat het huurcontract definitief kan worden dient er een waarborgsom betaald te worden. Dit bedrag wordt na beëindiging van het contract terugbetaald, behoudens gedeeltelijke of volledige aftrek zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden die je bij de concept huurovereenkomst ontvangt. De hoogte van de borg bedraagt 1 tot 3 keer de maandhuur.

Het is mogelijk om met maximaal twee personen te huren (m.u.v. kinderen). Een medebewoner kan tijdens de huurperiode worden toegevoegd, verwijderd of gewijzigd. In dat geval moet er een nieuwe huurovereenkomst getekend worden. Ga je van een eenpersoonshuishouden naar een tweepersoonshuishouden, dan heeft dat gevolgen voor de inkomenseisen waarbij de norm wordt gesteld op een minimaal gezamenlijk bruto maandinkomen van 4x de maandhuur.

Over West Block

West Block  is een nieuwbouwproject dat in totaal 56 appartementen telt. De prognose is dat de eerste appartementen aan het einde van 2022 worden opgeleverd. De definitieve ingangsdatum van het huurcontract zal tijdig, doch uiterlijk vier weken van tevoren aan de huurder bekend gemaakt worden. 

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Deze zijn bedoeld om je een indruk te geven van hoe een appartement er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van het door jou gekozen appartement. De appartementen worden kaal opgeleverd met een afgewerkte badkamer, keuken en toilet. De indeling van het appartement zie je op de plattegrond

Nee, dit is ten strengste verboden. Houd er rekening mee dat dit kan leiden tot onmiddellijke beëindiging van je contract en een hoge boete, zoals beschreven in de algemene voorwaarden.

Nee, de prijs op de website is de kale huur. Je dient zelf zorg te dragen voor water en elektriciteit.

 

Voor de appartementen in West Block is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Ja, er is een jaarlijkse huurstijging. Je ontvangt jaarlijks een bericht in de maand juni waarin de jaarlijkse huurverhoging wordt aangekondigd. Conform de huurovereenkomst artikel 5.2 is de jaarlijkse verhoging CPI (Consumentenprijsindex) n.t.b..

Ja, het is mogelijk om een parkeerplaats te huren voor 150 euro per maand

Ja, er is een overdekte fietsenstalling

Iedere woning heeft een eigen externe berging. Deze is 2,7 m2

Get in touch!