Onder bod

Derde Oosterparkstraat 137A

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 1.150.000 137 m2 Ja

BESCHRIJVING

‘Uniek en karaktervol appartement verdeeld over meerdere etages met zonnige tuin, 3 grote slaapkamers, heerlijk lichte woonkeuken en een fantastische tuinkamer’

Hier, in de uiterst geliefde Oosterparkbuurt, hangt een rijke, bijzondere sfeer die je laat kennismaken met het authentieke én het moderne Amsterdam. Of je nu opzoek bent naar een gezinsvriendelijke buurt, als levensgenieters naar stadse reuring, óf naar een oase van rust midden in de stad, dit benedenhuis met meerdere verdiepingen is een ervaring die al je zintuigen prikkelt en je laat kennismaken met een nieuwe dimensie van aangenaam wonen. Stap binnen in de tijdloze elegantie en het hedendaagse comfort van de bruisende Derde Oosterparkstraat 137A in het hart van Amsterdam Oost.

INDELING
Eerste etage:
Na de verzorgde gemeenschappelijke entree met het trappenhuis ligt op de eerste verdieping de voordeur van dit prachtige appartement verdeeld over 3 etages waar bij binnenkomst direct duidelijk wordt dat ruimte en licht belangrijke elementen vormen. De ruime, lichte living ligt over de volledige, bijna 15 meter, lengte van de eerste etage waardoor er zowel aan de voor- als aan de achterzijde een prachtige lichtinval is door de grote ramen. De verrassende aanbouw aan de achterzijde is een luchtig statement dat zorgt voor een moderne touch, extra ruimte en een mooi uitzicht op de zonnige tuin door het vele glas. De harmonica pui kan voor een groot gedeelte opengeschoven worden waardoor een mooie verbinding ontstaat met buiten. De glazen balustrade om de vide in de keuken is zorgt eveneens voor transparantie en lucht. De neutrale openkeuken beschikt over diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, combioven, gaskookplaat, een grote koelkast, vriezer en een afzuigkap. De zithoek aan de voorzijde heeft een fraai uitzicht de Derde Oosterparkstraat in.

Begane grond:
Via de trap aan de achterzijde is de begane grond bereikbaar waar een verrassende tuinkamer is ontstaan door het plaatsen van de glazen aanbouw. Deze extra ruimte, met grote bergkast, is op veel verschillende manieren in te richten; als werkkamer, slaapvertrek, tweede living of speelkamer, maar bovenal is de connectie met de tuin magisch. Hier is een naadloze overgang van binnen naar buiten waar de zonnige tuin van ruim 33m2 een heerlijke plek is om te genieten van het buitenleven, het omringende groen en de energie van de natuur middenin de stad.

Tweede etage:
De tweede verdieping is bereikbaar middels de open trap in de keuken. De L-vormige hal biedt toegang tot 3 ruime slaapkamers waarvan er 2 aan de voorzijde liggen en 1 aan de achterzijde. De smaakvolle badkamer ligt eveneens aan de achterzijde en heeft een riante inloopdouche, een ligbad onder het dubbele raam en een wastafel met modern meubel waarboven een spiegelkast zorgt voor extra opbergmogelijkheid. Tevens is er in de hal een separaat toilet gecreëerd én een bergruimte waar ook de wasmachine, droger en cv-installatie gesitueerd zijn. De ouderslaapkamer aan de voorzijde beschikt over een charmant Frans balkon en een praktische vaste kast.

Het unieke karakter van deze woning is direct bij binnenkomst voelbaar. Met verrassende architecturale details en goed doordachte lay-out, biedt dit huis een perfecte harmonie tussen verfijning en functionaliteit. Van de prachtige gevel tot de intieme achtertuin, elk aspect van deze woning ademt stijl en comfort.

OMGEVING:
De locatie van deze stadswoning is simpelweg ongeëvenaard. Met de nabijheid van scholen, winkels en restaurants, biedt Amsterdam Oost alles wat je nodig hebt op loopafstand. Zo is er een divers aan aanbod aan winkels, supermarkten, sport- en recreatiemogelijkheden, terrassen en restaurants zoals bar Bukowski, Eddy Spaghetti, Café Maxwell, wijnbar Clos op het Beukenplein en Coffee Bru zijn slechts een aantal van de vele hotspots. Net als het winkelcentrum Oostpoort, de gezellige Dappermarkt, het Oosterpark, de Amstel of de Weesperzijde die eveneens nabij liggen. De uitstekende bereikbaarheid via het Amstelstation of metrostation Wibautstraat en de ring A10 maken de Oosterparkbuurt in combinatie met de aanwezigheid van diverse (basis)scholen en de goede bereikbaarheid van de binnenstad van Amsterdam extra populair.

VERENIGING VAN EIGENAARS:
De vereniging van eigenaars “Derde Oosterparkstraat 115-143” bestaat uit 47 leden en wordt professioneel beheerd. De servicekosten bedragen €230,36 per maand.

BIJZONDERHEDEN:
– Gelegen op erfpacht grond;
– Huidige tijdvak erfpacht loopt tot 15 december 2058 en is afgekocht
– Er is overgestapt naar eeuwigdurende erfpacht. De canon na 2058 is vastgezet op €1.165,48 per jaar (bedrag 2024). Dit wordt jaarlijks geïndexeerd;
– Dit verrassende appartement met meerdere verdiepingen heeft een oppervlakte van ruim 137m2;
– De zonnige achtertuin heeft een oppervlakte van ca. 34 m2;
– Perfecte locatie in de populaire Oosterparkbuurt;
– Grote leefkeuken met spectaculaire lichtinval;
– Zeer riante, dubbele benedenwoning met architectonische elementen;
– 3 slaapkamers en een prachtige tuinkamer met verschillende mogelijkheden;
– Oplevering in overleg, voorkeur juli 2024;

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
AMSTERDAM
Adres
Derde Oosterparkstraat 137A
Postcode
1092 CS

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Frans balkon
1 /

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  CONTACTPERSOON
  Pien
  020 3050560

  ONS AANBOD IN DE OMGEVING

  • Appartement €875.000

   Cornelis Vermuydenstraat 19

   1018 RN AMSTERDAM
   1 badkamers
   111 m2 oppervlakte
   3 kamers
  • Appartement €1.600.000

   Utrechtsestraat 99-1

   1017 VK AMSTERDAM
   3 badkamers
   181 m2 oppervlakte
   6 kamers
  • Appartement €415.000

   Waverstraat 89-2

   1079 VJ AMSTERDAM
   1 badkamers
   52 m2 oppervlakte
   3 kamers