Te koop

Wijnsilostraat 167

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 1.295.000 152 m2 Ja
Downloads brochure

BESCHRIJVING

Wil jij een silo-villa bezichtigen?
Heb je vragen of wil je een silo villa bezichtigen? Neem dan gerust contact op met een van de makelaars.

NIEUW WONEN IN EEN OUDE WIJNSILO
Houd jij van een beetje rauw en authentiek? En heb je liever iets bijzonders dan zeeën van ruimte? Bekijk dan de drie wijnsilo’s aan de Entrepothaven op Cruquiuseiland die zijn getransformeerd in unieke villa’s op het dak. Rondom hebben de silo’s een groot dakterras, het panoramisch uitzicht op het water en de stad is geweldig en binnen kun je je liefde voor het inrichten van gave ruimten volledig kwijt. Met trots zul je straks je gasten ontvangen en vertellen over de historie van de wijnsilo’s van wijnterminal Roders.

SPOT-ON
Op de plek van Cruquius 1.4 stond vroeger de wijnterminal van Roders. Het industrieel erfgoed, dat vanwege bouwwerkzaamheden op Cruquius verloren dreigden te gaan, is op een unieke manier bewaard gebleven. Dat zie je terug in het restaurant van de Harbour Club, maar ook op het dak van het nieuwbouw gedeelte. Drie van de vijf wijnsilo’s van Roders zijn getransformeerd in villa’s en hebben een nieuwe spot-on plek gekregen.
De tien meter hoge wijnsilo’s verloren overigens hun functie toen begin deze eeuw de regelgeving rond het invoeren van wijn werd aangepast. Wijnopslag in de silo’s is sindsdien niet langer toegestaan.

ONTWORPEN DOOR LEVS
De architect van Cruquius 1.4, LEVS uit Amsterdam en gevestigd op Cruquius, liet zich inspireren door het industriële en nautische verleden van deze plek. Het betonnen raster refereert aan de gestapelde containers die hier vroeger in de haven stonden. Vanaf de 2e verdieping zijn de rasters met bronskleurig geprofileerd aluminium ingevuld. Dit geeft het gebouw een stoer en chic karakter.

WONEN IN EEN OUDE WIJNSILO
De wijnsilo’s zijn van staal en hebben de authentieke ronde vorm en witte kleur behouden. Uiteraard hebben we ze wel prachtig gerestaureerd. Om een mooie entree en living te creëren zijn de silo’s stijlvol uitgebouwd. Bovendien zorgen de nieuwe, aluminium gevelkozijnen voor licht en comfort. Opvallend is de grote pui in de living, met een elektrisch te openen schuifraam. Hier geniet je van het uitzicht op de Entrepothaven en haal je buiten op een mooie manier naar binnen. De vide tussen de leefkeuken en living is ook een mooi detail en zorgt voor een prettige connectie tussen beide vertrekken. De leefkeuken ligt overigens direct aan het dakterras. En datzelfde geldt voor de study die direct naast de keuken ligt. De tweede verdieping is ingedeeld met twee slaapkamers, een badkamer en een berging voor de wasmachine.

Het totale woonoppervlakte van een silo is circa 152 m2. De vanafprijs is € 1.295.000,- v.o.n. De erfpacht is voor 50 jaar afgekocht en bij de prijs inbegrepen.

ROYAAL DAKTERRAS
Rondom de silo’s liggen royale dakterrassen met houten vlonderdelen. die variëren van circa 99 tot 117 m2. Langs de randen ligt mossedum begroeiing. Om privacy te waarborgen, zijn er op de grens met de buren vaste plantenbakken geplaatst. Uiteraard is het mogelijk om meer plantenbakken toe te voegen en fraaie zitmeubels om te loungen en te eten buiten. Het is goed toeven hier, op alle momenten van de dag. Je kunt altijd zon opzoeken, maar ook schaduw tijdens warme zomerdagen.

EIGEN KEUZES MAKEN
Het toilet, de badkamer en de keuken zijn voorzien van diverse aansluitingen, maar worden casco opgeleverd. Zo kun je nog volledig je eigen keuzes maken. We gaan er namelijk vanuit dat jij als liefhebber van transformaties een heel eigen smaak en stijl hebt en je creativiteit op een unieke manier wilt toepassen.
Bij de v.o.n.-prijs is geen parkeerplaats inbegrepen. Wel is er een parkeerplaats voor je gereserveerd in de garage van Cruquius 1.3, dat is het naastgelegen gebouw aan de andere kant van de straat. Deze parkeerplaats kun je kopen, maar dat is niet verplicht.

BEZICHTIGEN
De silo-villa’s zijn reeds opgeleverd, dus kun je met eigen ogen komen bekijken! Zo kun je het beste ervaren hoe uniek ze zijn. Heb je vragen of wil je een silo villa bezichtigen? Neem dan gerust contact op met een van de makelaars van Eefje Voogd Makelaardij of Sense Vastgoed.

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.”

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
AMSTERDAM
Adres
Wijnsilostraat 167
Postcode
1019 VM

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, Lift, Schuifpui
1 /

GEÏNTERESSEERD IN DIT OBJECT?

PLAN EEN BEZICHTIGING IN

  CONTACTPERSOON
  Pien
  020 3050560

  ONS AANBOD IN DE OMGEVING

  • Woonhuis €1.295.000

   Wijnsilostraat 169

   1019 VM AMSTERDAM
   1 badkamers
   152 m2 oppervlakte
   5 kamers
  • Appartement €3.366

   Oostenburgermiddenstraat 106-122

   1018 LC AMSTERDAM
   1 badkamers
   156 m2 oppervlakte
   3 kamers
  • Appartement €1.375.000

   Welnastraat 412A

   1096 GJ AMSTERDAM
   1 badkamers
   173 m2 oppervlakte
   6 kamers