Contact

ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
The Doors 
Locatie project
Amsterdam Buiksloterham 
Aantal
 
Projectontwikkelaar
Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling 

BESCHRIJVING

The Doors is uitverkocht.

Wonen en werken aan het water. Dat kan in The Doors! Een eigenzinnig gebouw in Amsterdam Noord dat de industriële sfeer van Buiksloterham combineert met een liefdevolle woonomgeving. To be loft. Geniet van het licht en de ruimte. Hier heb je een schitterend uitzicht over het water van het Tolhuiskanaal en zijdelings over het IJ. De woningen aan de Leen Jongewaardkade hebben twee voordeuren; wonen en werken lopen hier in elkaar over of kunnen desgewenst juist fysiek van elkaar gescheiden worden.

Het gebouw

The Doors is een compact en fraai appartementengebouw aan het Tolhuiskanaal, een zijtak van het IJ. De nieuwbouw maakt deel uit van een nieuw stedenbouwkundig plan, genaamd Cityplot. Het gebied ligt tussen de A’DAM Toren en het NDSM-terrein. Het gebouw beslaat ongeveer 2.000 m2 en is verdeeld over 7 verdiepingen met 12 appartementen.

De appartementen

De appartementen hebben een oppervlakte van ca. 90 m² tot maximaal ca. 237 m². Met een flexibele plattegrond en twee entreedeuren zijn het ideale woon-werkappartementen. Ieder appartement heeft twee voordeuren: één voor thuis en één voor je werk. Je hebt keuze uit verschillende voordeuren. In het appartement zelf is gekozen voor stompe houten deuren. De werkruimte beschikt over een eigen wc. De werkruimte kan ook onderdeel van het woongedeelte worden of een aparte (verhuurbare) studio.

Om de maximale woonkwaliteit te waarborgen, zijn alle appartementen op het zuiden, richting het kanaal, georiënteerd. Hier kan je door de glazen gevel, met een hoogte van ca. 2.80 m en houten kozijnen, optimaal van genieten. De appartementen zelf hebben ieder een eigen indeling, maar zijn aan te passen naar ieders woonwens mits technisch haalbaar. Hiervoor vindt met iedere koper een gesprek plaats met de architect.

De keuken (maatwerk) is onderscheidend in uitstraling met een keramisch werkblad en herkenbaar door zijn strakke, eenduidige vormgeving. Het kookeiland en de kastenwand zijn uitgerust met de nieuwste technieken en voorzien van alle benodigde hoogwaardige apparatuur. Alle apparatuur is A+++ of A++ in energie verbruik. De keuken is bijna volledig circulair en levert dus geen milieu belasting op. Niet één badkamer is het zelfde. Een industriële look of juist heel klassiek. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Daarom kunt u het sanitair zelf uit kiezen bij Intercodam.

Mocht je toch liever alles casco laten opleveren, dan kan dat natuurlijk ook. In het externe parkeergebouw is voor ieder appartement een parkeerplaats gereserveerd. Tweede parkeerplaats optioneel.

Stoer materiaal gebruik

De betonnen kolommen en balken en de extra hoge verdiepingen met onafgewerkte plafonds zijn de industriële ornamenten van de appartementen en passen daardoor perfect in dit gebied. Het voelt erg genereus en door de glazen gevel strekken de ruimten zich uit naar buiten. De toegepaste materialen zijn gemakkelijk herbruikbaar en hebben een lage milieu-impact.

Hal en ontvangstruimte

Op de begane grond bevindt zich de gemeenschappelijke fietsenberging. Binnendoor via de tuin welke ruimte biedt aan flora en fauna, loop je The Doors binnen. Het stoere graniet van de kade loopt door tot in de ruime groene entreehal.

In de hal zal de Deense kunstenaar Frederik Naeblerod een speciaal voor dit gebouw passende muurschildering maken. Naast een lift zal de betonnen spiltrap naar de appartementen op de verdiepingen leiden, die door een ruimte waarvan de wanden begroeid zijn omhoog draait.

In het dak zit een groot dakraam dat de trap in het zonlicht plaatst. Doordat er kleine parallellogramvorige ramen zitten tussen het trappenhuis en de aangelegen appartementen, valt in iedere woning ook daglicht midden in het huis.

De Buitenruimte

De eerste drie lagen versterken de relatie met de straat en het kanaal dankzij een open ontwerp van de rondom gelegen balkons met balustrades van veiligheidsglas. De bovenste niveaus vragen een hogere bescherming. Daarom bestaan deze balkons uit een meer intieme buitenruimte met dikkere balkons en balustrades waartegen het geïntegreerde groen omhoog zal gaan klimmen. De buitenruimtes zullen voelen als een verlengstuk van de woning.

Circulaire wijk

The Doors maakt deel uit van de Circulaire wijk Buiksloterham&Co en is gelegen tussen de Distelweg en de Grasweg. Er is stadsverwarming en er zijn zonnepanelen op het dak welke deels voorzien in het energiegebruik van de bewoners. In de collectieve tuinen, daken en maaiveld wordt ruimte gemaakt om het regenwater vast te houden. Deze duurzame omgeving verleidt mensen om in het gebied te blijven wonen, werken, recreëren en ondernemen.

The Doors is gelegen op erfpacht grond, koopsommen zijn inclusief afkoop van de erfpachtcanon zijn voor 50 jaar.

The Doors is ontwikkeld door Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling

Lees meer Lees minder

DISCOVER The Doors

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF  CONTACTPERSOON
  Pien
  020 3050560

  OVERIGE PROJECTEN

  • Groenmarkt

   Amsterdam Centrum
  • The Mayor One & Four

   Amstelveen
  • ODE Apartments

   Amsterdam Oosterdokseiland