Contact

ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
Gershwin Brothers 
Locatie project
Amsterdam Zuidas 
Aantal
 
Projectontwikkelaar
Maarsen Groep 

BESCHRIJVING

Gershwin Brothers

Wonen omringd door schitterende architectuur en internationale allure

Een fantastische woonomgeving die doet denken aan Manhattan vanwege spectaculaire hoogbouw, afgewisseld met sfeervolle binnentuinen en rustige pleintjes.

De Zuidas

Welkom op de Zuidas van Amsterdam; een kosmopolitisch gebied waar wonen en werken optimaal gecombineerd wordt. Het is niet alleen een internationaal zakencentrum, maar ook een fantastische woonomgeving. Omringd door schitterende architectuur en in dezelfde stijl van internationale allure ligt Gershwin Brothers in het hart van dit levendige gebied!

Omgeving

De wooncomplexen George en Ira zijn gelegen in het hart van de Zuidas. Op loopafstand van NS Station Zuid/WTC en op korte afstand van de Ring A10. Hier zijn volop voorzieningen te vinden, waaronder een Albert Heijn, een Starbucks, verscheidene bekende haarsalons, restaurants en cafés.  In het 900Mahler complex, recht tegenover het Ira complex, vindt u sportschool ‘Gustav Gym’ en een tandarts. Ook een tweede sportschool ‘Clubsportive Zuidas’ ligt op loopafstand. Winkelcentrum Gelderlandplein met een breed assortiment aan winkels ligt op 3 minuten fietsafstand.

De Beethovenstraat, van Baerlestraat, de Pijp, maar ook het Amsterdamse Bos zijn op korte fietsafstand te bereiken.

Op de Zuidas ligt de reuring binnen handbereik!

Scholen:

De Internationale school van Amsterdam ligt op 12 minuten rijafstand en de Amsterdam International Community school ligt op 4 minuten fietsafstand. The British school of Amsterdam ligt op 6 minuten fietsafstand en de Vrije Universiteit Amsterdam is op loopafstand te bereiken. Bij het kinderdagverblijf ‘CompaNanny Zuidas’ is er op dit moment direct plek voor een aantal dagen in de week (wijzigingen voorhouden). Deze is pal om de hoek in de Peter Schatstraat gevestigd.

George

George heeft een stoere, robuuste uitstraling en sluit mooi aan bij de bouwtypologie van de aangrenzende buurt Buitenveldert. De gevel is opgebouwd uit een lichtgele baksteen, gecombineerd met banden van sierbeton. Het gebouw ligt aan de Parnassusweg en de woningen liggen boven een openbare ruimte met winkels en horeca.

Het woonblok voorziet in 84 woningen, hoofdzakelijk bestaande uit compacte stadsappartementen van drie verschillende types.

Ira

Direct naast George bevindt zich Ira, gebouwd in U-vorm rond een gemeenschappelijke binnentuin. Dit complex is geïnspireerd op de Berlage-stijl die u terugvindt in Amsterdam Zuid; veel symmetrie,
krachtige lijnen en gebouwd in roodbruine baksteen.

Het woonblok voorziet in 75 woningen, dit zijn vooral luxe 3-kamer appartementen en een aantal royale terraswoningen.
De appartementen zijn gestoffeerd en beschikken over een aparte berging. De gebouwen hebben een gemeenschappelijke inpandige fietsenstalling en een ondergelegen parkeergarage waar een parkeerplaats gehuurd kan worden.

Lees meer Lees minder

DISCOVER Gershwin Brothers

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF  CONTACTPERSOON
  Tim
  020 3050560

  OVERIGE PROJECTEN

  • Valley

   Amsterdam Zuidas
  • De Terrassen

   Amstelveen
  • The Mayor One & Four

   Amstelveen