Contact

ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
De Krijgsman | Loods II 
Locatie project
De Krijgsman Muiden 
Prijs
Vanaf €1.675.000,- v.o.n. 
Aantal
 
Projectontwikkelaar
KNSF 

BESCHRIJVING

Loods II is uitverkocht

ROYALE DESIGN LOODSWONINGEN AAN HET IJMEER

Fullscreen zicht op het IJmeer: Afgelegen wonen, maar niet afgezonderd. Deze prachtige loodswoningen ogen strak en industrieel maar zijn tot in de finesse afgewerkt. De woonverdieping biedt ruimte voor uw eigen interpretatie van perfectie. Royale terrassen en glaspartijen bieden spectaculair zicht over het ruige landschap. De betonnen paden verwijzen nog naar het transport van en naar de afgelegen loodsen van de voormalige kruitfabriek.

Unieke locatie aan het IJmeer

De Krijgsman Muiden is uniek door de ligging aan het IJmeer. Deze unieke ligging nodigt, elk seizoen opnieuw, uit tot een bijzondere buitenbeleving. Vanuit je raam of het dakterras kijk je uit over het IJmeer. De grote ramen veranderen door het prachtige uitzicht in levende schilderijen. Het uitzicht spat van het doek! De woningen van de Loods II liggen aan vaarwater. Borrelen bij de sluis. Een broodje op de steiger. Varen langs geschiedenis. Zeilen op het IJmeer. Sloepvaren naar Amsterdam. Overnachten in een haven. IJsjes aan een kade. Schommelen aan de waterkant. Varen door de grachten. Of je nu liefhebber bent van windkracht 5 of liever dobbert, geen weekend zal meer hetzelfde zijn.

Omgeven door groen

Loods II ligt aan de IJmeerdijk in een waterrijk gebied met vaarten, wielen (waterplassen van oude dijkdoorbraken) en eilanden. Rondom de wielen groeien nog echte oever- en moerassoorten zoals de gewone kattenstaart, gele lis, moerasvaren allerlei soorten zegge. Zomers zijn er vooral bramen en varens. In het voorjaar duiken, op de gekste plekken, sneeuwklokjes en speenkruid op. Rondom de wielen is het groot genoeg voor een stevige ochtendwandeling over de voormalige productiepaden en bestaat uit voornamelijk zwarte elzen. Maar gewone essen, wilgen, ruwe- en zachte berken en de Noordse esdoorn zijn er ook. Eigenlijk alle soorten die het goed doen op veengrond. Het gevarieerde en voedselrijke bos is erg geliefd bij vogels en diverse zoogdieren. In het drassige landschap van de natuur kun je zomaar een (niet giftige) ringslang spotten. Bij schemer fladderen vleermuizen boven de sloten op jacht naar muggen en motjes. Overdag houden ze zich schuil in boomholtes. Soms herbergen die ook kraamkolonies, waar in het voorjaar wel vijftig jongen tegelijk worden opgevoed. De begroeiing is net zo gevarieerd als het terrein.

Architectuur

De bijzondere architectuur van Loods II heeft de signature van Courage architecten: compromisloos design met een gezond deel aan glas en (zwart) staal. Courage Architecten start hun ontwerpen vanuit daglicht, uitzicht en oriëntatie op de locatie. Daglichtinvloed op ons lijf, posities van openingen, materiaalkeuze, bouwfysische gedragingen van bouwmateriaal combinaties en daarop afgestemde installatieconcepten. Het ontwerp van Loods II is daarom helemaal aangepast naar de omgeving. In dit geval het IJmeer uitzicht en de natuur. Het resultaat: Vier unieke daglichtwoningen die van binnen naar buiten zijn gebouwd en je het gevoel geven dat je nooit meer weg wilt gaan.

Een eigen privé eiland

Een kinderdroom die werkelijkheid wordt; een eigen privé eiland. Het eiland is verbonden vanaf het perceel van de woning doormiddel van twee bruggen die ook ontworpen zijn door COURAGE architecten. Het eiland is opgedeeld in vier percelen welke als natuurgrond zijn bestemd, de zogenaamde Groen-2 bestemming. In de zomer geniet je van lange zomeravonden op je eigen eiland of kijk je uit over je privé eiland vanaf je dakterras.

Lees meer Lees minder

DISCOVER De Krijgsman | Loods II

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF  CONTACTPERSOON
  Tim
  020 3050560

  OVERIGE PROJECTEN

  • Modern Barn Style houses

   De Krijgsman Muiden
  • De Krijgsman | Het Kruitpad

   De Krijgsman Muiden
  • De Erven

   De Krijgsman Muiden