ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
Q Residences 
Locatie project
Amsterdam, Buitenveldert 
Website project
Development
Kroonenberg Groep 
 

BESCHRIJVING

Op een van de meest prominente locaties in Buitenveldert verrijst een nieuw icoon van internationale allure: Q Residences.
Q Residences is een unieke plek om te wonen en bestaat uit twee torens, de noordelijk gelegen high-rise Quartz en de zuidelijk gelegen low-rise Qube. Het wooncomplex combineert een perfecte ligging met de hoogwaardige architectuur van Studio Gang, een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld.
Q Residences is een nieuwe landmark, met 248 huurwoningen en een plaza op de begane grond.

Quartz

Van de twee residentiële krachtpatsers is Quartz de opvallendste verschijning. De 75 meter hoge woontoren torent boven de omringende bebouwing, elegante bomenrijen en het naastgelegen park uit. De sierlijke stapeling van 23 woonlagen in combinatie met uitspringende balkons en de afgeronde vormentaal is een organisch ogend stukje bouwkunst.

Quartz biedt woningen beginnend bij 49 vierkante meter tot 152 vierkante meter voor het grootste penthouse. Het serviceniveau is hoog, met onder meer een 24-uurs PA-service en de mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de ondergrondse parking. De sierlijke stapeling van 23 woonlagen in combinatie met uitspringende balkons en de afgeronde vormentaal is een organisch ogend stukje bouwkunst. Architectonisch beton, een hoogwaardig sierbeton dat bestaat uit wit cement en natuursteengranulaat, is op verschillende manieren toegepast, van zacht egaal tot een glanzende terrazzo uitstraling. De afgeronde hoeken en natuurlijke vormentaal van de uitwaaierende balkons vergroten het uitzicht en creëren visuele verbindingen door het gebouw heen.

Bijzondere appartementen

In Quartz kun je kiezen uit bijzonder aangename appartementen van verschillende grootte en afwerking. Woningen beginnend bij 49 vierkante meter tot 152 vierkante meter voor het grootste penthouse. In de exclusieve appartementen en penthouses vind je alle gemakken en kenmerken van de luxe appartementen, plus extra’s zoals een Quooker kraan en andere luxe keukenonderdelen. Alle woningen worden turn-key opgeleverd.

Het serviceniveau is hoog, met onder meer een 24-uurs PA-service en de mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de ondergrondse parking.

Drie typen

LUXE APPARTEMENT

Vanaf de zesde verdieping bevinden zich per vloer tien luxe appartementen. Ieder appartement heeft een PVC vloer met vloerverwarming, en vloerkoeling in de zomermaanden. In zowel de woon- als slaapkamers zorgen de verdiepingshoge ramen voor veel natuurlijk licht in de ruimte. In het verlengde van de open woonkamer staat de keuken, een echte eye-catcher met donkere kastdeuren met zichtbare houtstructuur en een zandkleurig composiet aanrechtblad. De badkamer is van vloer tot plafond betegeld in een warme lichtgrijze kleur.

De luxe appartementen variëren in oppervlakte van circa 49 tot 107 m², hebben één tot drie slaapkamers, één of twee badkamers, en een apart toilet. Elke woning heeft een ruim balkon.

EXCLUSIEF APPARTEMENT

Vanaf de 19verdieping bevinden zich de exclusieve appartementen. Deze appartementen hebben alle kenmerken van de ruimste luxe appartementen. De aangename open woonkamer heeft een opvallende, mooie donkere keuken met Quooker combi-kraan. In de slaapkamers zijn inbouwkasten geïnstalleerd met een donkere houtnerf afwerking. De exclusieve appartementen variëren van circa 62 tot 152 m², hebben één tot drie slaapkamers, één of twee badkamers en een apart toilet.

PENTHOUSE

Op de 22verdieping liggen de entrees van acht penthouses gesitueerd over twee verdiepingen. De penthouses hebben alle designkenmerken van de ruimste exclusieve appartementen plus een ensuite badkamer, extra verdieping met veel ruimte, en een onwaarschijnlijk weids uitzicht. De prachtige keuken met greeploze kasten en Quooker combi-kraan wordt gecomplementeerd door een Bora kookplaat met afzuiging op het kookeiland — met het weidse uitzicht een garantie voor wel heel bijzonder koken. De penthouses variëren van circa 125 tot 152 m², hebben drie slaapkamers met inbouwkasten, twee badkamers (ensuite) en een apart toilet. De verdiepingen worden intern ontsloten met een gestoffeerde trap.

Qube

Qube staat voor hoogstaand wonen in de laagbouw.
De lobby is voor bewoners met behulp van een persoonlijke tag toegankelijk. Achter de automatische deuren wacht een prettige ruimte met strakke, wit gestucte muren en een lichtgrijs gemêleerde tegelvloer. Donkere wandpanelen contrasteren smaakvol met het aangename wit: ze herbergen de liften, postbussen en het logo van Qube. Je eigen appartement bereik je door één van de twee liften te nemen, of via het trappenhuis.

Het lagere alter ego van Quartz, Qube, kent acht woonlagen. Elk van de acht verdiepingen in Qube telt 10 appartementen. Je eigen appartement bereik je door in de lobby één van de twee liften te nemen of via het trappenhuis. Op de verdieping zijn de appartementen met elkaar verbonden via een hoogwaardig afgewerkte gang, met strakke witte muren en diep antracietkleurige vloerbedekking. De zwarte voordeuren zijn voorzien van een elegante zwarte omlijsting, en uitgerust met een modern RVS-paneel met huisnummer en bel. Studio Piet Boon adviseerde ook hier over de openbare ruimtes en optimale indeling van de woningen.

Mooie afwerking

Elk appartement heeft vloerverwarming en is voorzien van een PVC-vloer. Deze vloer in een vergrijsde eiken kleur is gestrookt gelegd door de gehele woning. In zowel de woon- als slaapkamer zorgen de verdiepingshoge ramen voor veel natuurlijk licht in de ruimte. In de open woonkamer bevindt zich de inbouwkeuken. De polarwitte keuken met antraciet composiet blad is uitgerust met Whirlpool apparatuur: een inductie kookplaat en ingebouwde afzuigkap, koel-vriescombinatie, combi-oven en vaatwasser.

De badkamer is van vloer tot plafond betegeld in een warme lichtgrijze kleur. Er is een wastafel met spiegel, mengkraan en douchegarnituur van Grohe. De woning heeft een apart toilet, waarvan de achterwand dezelfde tegels als de badkamer heeft; de overige wanden zijn wit gestuct.

Alle appartementen hebben één slaapkamer, één badkamer en een apart toilet. Het metrage varieert van circa 48 tot 60 m². Ze worden opgeleverd met egale muren, voorzien van PVC strokenvloer, inclusief gordijnrails, exclusief verlichting. Ook heeft elke woning een ruim balkon.

 

Interesse?

Meld je alvast vrijblijvend aan op de project website en blijf op de hoogte! Voor vragen of meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen, we zijn te bereiken via 020-3050560.

Q Residences is een ontwikkeling van Kroonenberg Groep

 

Lees meer Lees minder

DISCOVER Q Residences

BLIJF OP DE HOOGTE

GEÏNTERESSEERD IN DIT PROJECT?  CONTACTPERSOON
  Emily
  020 3050560

  OVERIGE PROJECTEN

  • Spot Amsterdam

   Amsterdam, Amstel III
  • Cruquius 1.4 stadswoningen met atelier

   Amsterdam, Cruquiuseiland
  • Aan het IJ

   Overhoeks, Amsterdam