Contact

ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
Somerparc aan de Amstel 
Locatie project
Amsterdam Het Amstelkwartier 
Oplevering
Q2 2023 
Aantal
 
Projectontwikkelaar
AM Wonen 

BESCHRIJVING

Somerparc aan de Amstel is uitverkocht

Somerparc aan de Amstel is excellent wonen en leven aan de oevers van de Amstel rivier. Luxueuze Town Houses voor ontspannen gezinnen, stijlvolle City Apartments voor ambitieuze urban professionals en exclusieve Penthouses waar je werkelijk leeft op het hoogste niveau. Je woont hier met weids uitzicht over de prachtige Amstelbocht én een heerlijk groen park.

Somerparc aan de Amstel kent drie woningtypes. Op de bovenste verdieping bevinden zich drie stijlvolle en luxueuze Penthouses, variërend van ruim 185 m2 tot maar liefst 258 m2. Elk Penthouse heeft één of twee zonnige dakterrassen. In Somerparc aan de Amstel komen 42 City Apartments: van coole twee-kamerappartementen van 55 m2 tot royale appartementen tot ca. 194 m2. De 14 Town Houses variëren van 128 m2 tot 223 m2. Deze exclusieve familiehuizen hebben een eigen entree met voortuin aan het park én een split level achtertuin. An once-in-a-lifetime opportunity! Je vindt het aanbod op de projectwebsite.

Prachtig uitzicht

Als je in Somerparc aan de Amstel woont, geniet je altijd van een prachtig uitzicht: op de flauwe majestueuze Amstelbocht én op park Somerlust aan de voet van Somerparc aan de Amstel. Twaalf van de veertien Town Houses hebben een eigen entree mét voortuin aan het park. Bewoners van de Penthouses op de hoeken van Somerparc aan de Amstel bewonderen vanaf hun riante zonnige dakterrassen straks het uitzicht over de Amstel richting het centrum van Amsterdam én het uitzicht over het Bella Vistapark en de prachtige historische Watertoren. Ook alle City Apartments beschikken over minimaal één royale buitenruimte.

Architect

Architectenbureau Office Winhov tekende het ontwerp voor Somerparc aan de Amstel. Het bureau is in binnen- en buitenland actief op het gebied van architectuur en stedenbouw. Hun projecten laten zich karakteriseren door een zorgvuldige verankering in hun omgeving en een voorliefde voor stevige gebouwen met een sterke formele expressie.

Office Winhov liet zich voor het ontwerp van Somerparc aan de Amstel o.a. inspireren door de grandeur en de schoonheid van Italiaanse palazzi: stadspaleizen ontworpen voor welgestelde families. Somerparc aan de Amstel bestaat uit vier palazzi. Elk met een luxueuze entree mét eigen lift, vanwaar je direct de ondergelegen parkeergarage bereikt. Dat schept een gevoel van kleinschaligheid en zorgt tegelijkertijd voor voldoende privacy.

Duurzaamheid

Dankzij een uitgekiende mix van grote en kleinere maatregelen is Somerparc aan de Amstel een van de duurzaamste nieuwbouwprojecten van Nederland. De woningen zijn hun tijd ver vooruit. De EPC waarde ligt ruim onder nul. Dit houdt in dat Somerparc aan de Amstel ongeveer net zoveel duurzame elektriciteit opwerkt als het verbruikt met de gebouwgebonden installaties. In de woningen combineren we een warmtekoudeopslag met individuele warmtepompen. Comfortabel en warm in de winter en aangenaam koel in de zomer.

Op het dak en op een groot gedeelte van de achtergevel komen ca. 1.000 zonnepanelen. De opbrengst hiervan gebruiken we o.a. voor de verlichting in het gebouw, de liften en voor de warmtepomp. Omdat we de energie hiervoor zelf opwekken, kunnen we de servicekosten laag houden.

Lees meer Lees minder

DISCOVER Somerparc aan de Amstel

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF  CONTACTPERSOON

  OVERIGE PROJECTEN

  • The Mayor One & Four

   Amstelveen
  • Cruquiuswerf

   Amsterdam Cruquiuseiland
  • ODE Apartments

   Amsterdam Oosterdokseiland