Contact

ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
Cruquiuswerf 
Locatie project
Amsterdam Cruquiuseiland 
Aantal
 
Projectontwikkelaar
AM Wonen 

BESCHRIJVING

Cruquiuswerf is volledig uitverkocht

Urban apartments, townhouses, penthouses en city apartments met geweldig uitzicht op de kade en het water rondom op Cruquiuseiland.

De nieuwe kade van Oost

Op het laatste schiereiland van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam wordt volop gewerkt aan de realisatie van Cruquiuswerf, de nieuwe Kade van Oost. Op het meest centrale punt in de ‘elleboog’ van dit industriële eiland worden in een waaiervorm elegante appartementengebouwen gerealiseerd met urban apartments, townhouses, penthouses en city apartments, in totaal zo’n 300 nieuwbouw woningen.

 

Wonen in Amsterdam Oost op een geweldige locatie!

Alle nieuwbouw huizen en appartementen in Cruquiuswerf hebben een geweldig uitzicht op de kade en het water rondom. Daarnaast is er ruimte voor cappuccino-cafeetjes, galeries, ateliers en andere stadse zaakjes die het leven leuk maken. Door de mix van diverse woningen, werkruimtes, voorzieningen en de nabijheid van de stad, wordt Cruquiuswerf straks de place to be!

Cruquiuswerf is het laatste, wat vergeten schiereiland in het rijtje KNSM-eiland, Sporenburg, Borneo-eiland. Ooit was dit een bonkig industrie-havengebied, nu een fantastische plek om te wonen. De uitzichten over het water zijn fenomenaal. Er wordt gezwommen en gevaren, geluncht en geflaneerd, gefeest en gemijmerd… je zit hier maar 10 minuten van het centrum en toch is het hier super rustig wonen omdat er op de schiereilanden geen doorgaand verkeer is. Al die voordelen – het weidse water, de nabijheid van stad (aan de ene kant), Ringweg (aan de andere) en de rust van een schiereiland – die vind je op Cruquiuseiland.

Fijne mix van water, beton, boten en elegante architectuur

Je moet nog een beetje door je oogharen heen kijken, op dit voormalige industrie-eiland, maar je ziet al de contouren van een supergave woon-werkplek. Je vindt er monumentale industriële gebouwen en nieuwe kantoor-hubs, prachtige woongebouwen (in aanbouw), de vergeten wijnsilo’s van een voormalige wijnimporteur, een lief gebouwtje uit onze historische West-Indië tijd (het Insulindehuisje), maar ook de rauwe fabriekspanden – zoals de voormalig verffabriek naast Cruquiuswerf , die wordt verbouwd tot creatieve hotspot. Deze mengelmoes van oude industrie en nieuwe elegante architectuur is wat het eiland zo mooi maakt. Met in het hart van het eiland, daar waar het water ‘de hoek om’ gaat: Cruquiuswerf .

Omringd door water

Cruquiuswerf ligt in de ‘bocht’ van het eiland, en wordt omgeven door aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal (daar waar het kanaal uitmondt in het IJ) en aan de andere kant de Nieuwevaart op weg naar de stad. Boten zie je hier dus de hele dag voorbij gaan, van zandboot en vrachtschip tot superjacht en sloep.

Hip Amsterdam Oost op loopafstand

Amsterdam Oost is hip, hot en happening. Met name in de Javastraat, Oosterpark en rondom de Dappermarkt regent het de laatste jaren hippe koffietentjes, nieuwe cafés en leuke vintage- en mode winkels. Dat alles te midden van de vele roti-keukentjes, toko’s en Mediterrane warenhuisjes en groentewinkels die er al zaten. Die mix is perfect en trekt ook een steeds hipper, stadser publiek.

Lees meer Lees minder

DISCOVER Cruquiuswerf

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF  CONTACTPERSOON
  Pien
  020 3050560

  OVERIGE PROJECTEN

  • Aan het IJ

   Overhoeks, Amsterdam
  • Cruquiuswerf – Huur appartementen

   Amsterdam Cruquiuseiland
  • Oostenburg

   Amsterdam