Contact

ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
Oostenburg 
Locatie project
Amsterdam  
Website project
Development
Steenwell en VORM Ontwikkeling 
 

Deelprojecten

BESCHRIJVING

Onder de naam ‘Oostenburg’ worden ca. 1800 nieuwe woningen met een mix tussen koop en huur en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd. De robuuste industriële signatuur van het eiland wordt behouden.

Eiland in de luwte van de binnenstad.

Oostenburg is nu al erg geliefd bij Amsterdammers door populaire horecagelegenheden en is straks ook de plek waar ontmoetingen centraal staan. In binnentuinen, op buurtpleinen of daktuinen. Met de toekomstige woon-, werk en leefmogelijkheden is het straks voor iedereen op of om Oostenburg thuiskomen. De transformatie van werkeiland Oostenburg tot aantrekkelijke waterrijke buurt gebeurt in een aantal fasen. Oostenburg wordt vormgegeven als een typisch Amsterdamse stadswijk met een mooie mix van (sociale, midden en vrije sector) huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, horeca en bedrijvigheid. Een woon-, werk- en leefplek voor Amsterdammers binnen de ring, maar wel op een eiland in de luwte van het centrum.

Visie

Vlaamse stedenbouwer Kristiaan Borret, supervisor voor Oostenburg, heeft een heldere visie op de gebiedsontwikkeling op Oostenburg. “Oostenburg wordt een stoere en contrastrijke plek met een industrieel karakter en veel architecturale verscheidenheid. Waar het soms botst en niet alles perfect harmonisch is, maar dat maakt het juist misschien spannend. Het moet lijken alsof de wijk geleidelijk is gebouwd. Met verschillende kleuren baksteen en wisselende gevels. Soms met een dakterras waar je het niet verwacht. Als een stad die beetje bij beetje is gegroeid.”

Werkspoorhal: dé ontmoetingsplek

Bewoners en bezoekers ontmoeten elkaar op buurtpleinen, aan het water, in de binnentuinen, op het zonnige terras, in de gym, op ecologische daktuinen of bij pionierende ondernemers. De immense Werkspoorhal, waar ooit machines en scheepsdieselmotoren van de VOC-kade gleden, vormt straks het hart van Oostenburg; een plein met kathedrale afmetingen, waar als het zomer is de schuifdeuren opengaan. Dan bezoekt u hier foodtruckfestivals of kleurrijke markten. In de winter een kunstexpositie of misschien wel een ijsbaan. De historische werkplaats van Amsterdam is de toekomstige hotspot voor alle Amsterdammers. Dé ontmoetingsplek voor buren, bewoners en bezoekers.

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Registreer je dan via de projectsite.

Lees meer Lees minder

DISCOVER Oostenburg

BLIJF OP DE HOOGTE

GEÏNTERESSEERD IN DIT PROJECT?
  CONTACTPERSOON
  Margriet Engbersen
  020 3050560margriet@eefjevoogd.nl

  OVERIGE PROJECTEN

  • Aan het IJ

   Overhoeks, Amsterdam
  • Cruquiuswerf

   Amsterdam Cruquiuseiland
  • ODE Apartments

   Amsterdam Oosterdokseiland