ABOUT

KEY KENMERKEN

Titel
The Bow 
Locatie project
Amsterdam Aan het IJ 
Oplevering
Q1 2024 
Aantal
 
Projectontwikkelaar
Amvest Development 

BESCHRIJVING

The Bow is volledig uitverkocht!

Welcome to the Bow! Een volumineus gebouw met verfijnde ronde vormen en gracieuze inkepingen die zorgen voor Parijse sfeer en allure. The Bow bestaat 2-, 3-, 4- en 5-kamerappartementen van ongeveer 45 tot 145 m2 en drie penthouses van ongeveer 200 m².

Iconische inkepingen

Het toonaangevende architectenbureau Orange Architects heeft The Bow ontworpen en creëerde met de iconische inkepingen drie woonkernen die zorgen voor intimiteit. Dankzij deze inkepingen is er plaats voor twee grote tuinen, verbonden aan het interieur van het gebouw, wat zorgt voor een groot gevoel van privacy.

De koopappartementen liggen op de vierde tot en met de zevende verdieping. Bewoners kunnen kiezen voor uitzicht over het buurtplein, het doeplein, de Docklandsweg of juist op het groen van één van de tuinen. Naar boven toe trapt het gebouw steeds verder terug, waardoor royale balkons en terrassen ontstaan. Hierdoor is er ook in naburige bouwblokken en op de onderste verdiepingen altijd genoeg daglicht.

Inspiratie

De architect van The Bow heeft zich laten inspireren door dichtbebouwde steden, waar grootstedelijke woonblokken juist de sfeer bepalen. In het centrum van Parijs zie je veel gebouwen met bijzondere hoeken in de straten, die naadloos in elkaar over lijken te gaan. Je loopt er als het ware heel geleidelijk de hoek om. Deze grandeur heeft het ontwerp van The Bow ook, dat past bij de ligging aan de Docklandsweg én de twee prachtige pleinen.

Reliëf metselwerk steelt de show

Voor The Bow is gekozen voor ambachtelijke materialen. Het gebouw wordt opgetrokken uit metselwerk dat is voorzien van een reliëf. Op de lagere verdiepingen is het metselwerk iets donkerder grijs bruin van kleur en het wordt via cappuccino achtige tinten steeds lichter naar boven. De bovenste etages zijn als een glanzende witte kroon die haast lijken op te lossen in de lucht. De bijpassende balustrades die met de vorm van het gebouw meelopen, de balkons en de aluminium kozijnen versterken de Zuid-Europese hoofdstedelijke uitstraling van The Bow. De entree hal krijgt een zelfde allure, met chique bruin-grijstinten, fraaie verlichting en natuurlijke, houten accenten tegen de wand.

Persoonlijke tuinen

De tuinen van The Bow grenzen aan het openbare groen, maar liggen wel hoger dan het straatniveau. Op deze manier hebben bewoners het gevoel dat ze hun eigen tuin inlopen. De inkepingen in het gebouw zorgen voor een tuin op het noorden en een op het zuiden. De tuinen krijgen beide een andere beplanting, zodat bewoners kunnen kiezen welke sfeer het beste bij ze past. In beide tuinen komt een karakteristieke boom. Op het zuiden een kleurige loofboom, zoals een magnolia die bij de eerste zonnestralen van het jaar in volle bloei staat. In de tuin op het noorden kiezen we voor een bijzondere naaldboom, zoals een lariks.

Interesse? Bekijk dan het penthouse via de project website of neem contact met ons op!

Lees meer Lees minder

DISCOVER The Bow

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF





    CONTACTPERSOON
    Petra
    020 305 0560

    OVERIGE PROJECTEN

    • The Stack

      Amsterdam Aan het IJ
    • The Twins

      Overhoeks, Amsterdam
    • The Cube

      Overhoeks, Amsterdam