Cruquiuswerf

Op het laatste schiereiland van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam wordt binnenkort gestart met cruQuiuswerf, de nieuwe Kade van Oost. Op het meest centrale punt in de ‘elleboog’ van dit industriële eiland worden in een waaiervorm elegante appartementengebouwen gerealiseerd met urban apartments, townhouses, penthouses en city apartments, in totaal zo’n 300 nieuwbouw woningen.

Maak alvast een spectaculaire tour door Cruquiuswerf!

Wonen in Amsterdam Oost op een geweldige locatie!

Alle nieuwbouw huizen en appartementen in cruQuiuswerf hebben een geweldig uitzicht op de kade en het water rondom. Daarnaast is er ruimte voor cappuccino-cafeetjes, galeries, ateliers en andere stadse zaakjes die het leven leuk maken. Door de mix van diverse woningen, werkruimtes, voorzieningen en de nabijheid van de stad, wordt Cruquiuswerf straks de place to be!

Cruquiuswerf is het laatste, wat vergeten schiereiland in het rijtje KNSM-eiland, Sporenburg, Borneo-eiland. Ooit was dit een bonkig industrie-havengebied, nu een fantastische plek om te wonen. De uitzichten over het water zijn fenomenaal. Er wordt gezwommen en gevaren, geluncht en geflaneerd, gefeest en gemijmerd… je zit hier maar 10 minuten van het centrum en toch is het hier super rustig wonen omdat er op de schiereilanden geen doorgaand verkeer is. Al die voordelen – het weidse water, de nabijheid van stad (aan de ene kant), Ringweg (aan de andere) en de rust van een schiereiland – die vind je op cruQuiuseiland.

Fijne mix van water, beton, boten en elegante architectuur

Je moet nog een beetje door je oogharen heenkijken, op dit voormalige industrie-eiland, maar je ziet al de contouren van een supergave woon-werkplek. Je vindt er monumentale industriële gebouwen en nieuwe kantoor-hubs, prachtige woongebouwen (in aanbouw), de vergeten wijnsilo’s van een voormalige wijnimporteur, een lief gebouwtje uit onze historische West-Indië tijd (het Insulindehuisje), maar ook de rauwe fabriekspanden – zoals de voormalig verffabriek naast cruQuiuswerf, die wordt verbouwd tot creatieve hotspot. Deze mengelmoes van oude industrie en nieuwe elegante architectuur is wat het eiland zo mooi maakt. Met in het hart van het eiland, daar waar het water ‘de hoek om’ gaat: cruQuiuswerf.

Omringd door water

cruQuiuswerf ligt in de ‘bocht’ van het eiland, en wordt omgeven door aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal (daar waar het kanaal uitmondt in het IJ) en aan de andere kant de Nieuwevaart op weg naar de stad. Boten zie je hier dus de hele dag voorbij gaan, van zandboot en vrachtschip tot superjacht en sloep.

Hip Amsterdam Oost op loopafstand

Amsterdam Oost is hip, hot en happening. Met name in de Javastraat, Oosterpark en rondom de Dappermarkt regent het de laatste jaren hippe koffietentjes, nieuwe cafés en leuke vintage- en modewinkels. Dat alles te midden van de vele roti-keukentjes, toko’s en Mediterrane warenhuisjes en groentewinkels die er al zaten. Die mix is perfect en trekt ook een steeds hipper, stadser publiek.

Sloop Q-loods

Eind 2017 zal er gestart worden met de sloopwerkzaamheden van de Q-loods die nu op het voormalig ‘Chubb-terrein’ staat. De sloopwerkzaamheden zullen enkele maanden in beslag nemen. Zodra de sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd kan de grond medio volgend jaar verder klaar gemaakt worden voor de bouw en komt de bouw van Cruquiuswerf echt in zicht!

Planning

De sloop van de loods op het terrein zal het startsein zijn voor de ontwikkelingen op deze locatie, hieronder leest u de planning voor Cruquiuswerf:
– Start verkoop, september 2018
– Start bouw, 4e kwartaal 2018

Wil jij wonen op deze toplocatie in Amsterdam Oost?

Dit is een project van AM Wonen. Het project is nog in voorbereiding, maar je kan nu alvast je interesse kenbaar maken via de ‘belangstelling’ button op de project website. Dan word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Cruquiuswerf AmsterdamCruquiuswerf Amsterdam

Kenmerken

– Amsterdam, Oostelijk Havengebied

– Urban apartments, townhouses, penthouses en city apartments

– Geweldig uitzicht op de kade en het water rondom

– Project in voorbereiding


ga naar project site
deel deze pagina